Caraş-Severin, Romania

„Pentru continuarea şi funcţionarea în condiţii optime a sistemului public de producere şi alimentare cu energie termică în municipiul Reşiţa, a fost analizată posibilitatea de a asigura garanţii în favoarea CET 2010, care va vira banii către S.C. AquaCaraş, în cuantum de 200.000 de lei, pentru consumul de apă. Prin urmare, virarea acestei sume se va face pe parcursul zilei de vineri, 6 mai 2011, fapt care va duce şi la rebranşarea punctelor termice care au fost sistate până acum“, a spus Octavian Ţunea, prefectul judeţului.

Primăria Reşiţa, prin primarul Mihai Stepanescu, şi-a arătat intenţia şi disponibilitatea de a plăti garanţia solicitată, în scopul semnării contractului de furnizare apă-canal, a mai precizat Ţunea, care a subliniat şi că „sper ca instituţiile implicate să îşi reia activitatea, în mod normal“.

Aşa cum Jurnal CS v-a informat la momentul potrivit, AquaCaraş a întrerupt alimentarea cu apă a mai multor puncte termice, condiţionând încheierea unor contracte de furnizare a apei reci către CET 2010, de depunerea unei garanţii în cuantum de 200 de mii de lei, fiind afectată, în special, populaţia din microraionul III din Reşiţa.

„Adevărul este că reşiţenii nu au nici o vină pentru ce se întâmplă. De aceea, facem tot posibilul pentru ca oamenii să aibă apă caldă“, ne-a declarat şi primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.

Anca Preda