Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Faimoasa centură de ocolire a Caransebeşului ar trebui să fie gata la finele acestei luni.Aproape două săptămâni mai au de suportat locuitorii Caransebeşului traficul rutier de mare tonaj pe străzile din interiorul municipiului. Asta, dacă e să ne luăm după noul termen limită acordat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România firmei Copisa pentru finalizarea lucrărilor la centura ocolitoare.

Potrivit oficialilor CNADNR, dacă iniţial circulaţia ar fi trebuit reluată la finele lunii mai, constructorul a mai primit o păsuire de două luni, noul termen de finalizare a lucrărilor fiind 27 iulie. Reprezentanţii CNADNR nu au precizat însă şi care sunt motivele acestei noi amânări, însă, cel mai probabil, aceasta a fost cauzată de faptul că lucrările sunt gata în proporţie de doar 50-60 la sută.

Firma constructoare s-a axat în ultima perioadă pe remedierea problemelor apărute în primăvara acestui an la rigolele de scurgere, pe finalizarea şi semnalizarea corectă a sensurilor giratorii, principala problemă rămânând stratul de uzură care trebuie turnat pe cei 12 kilometri ai şoselei. În aceste condiţii, nu ar fi exclus ca nici termenul de 27 iulie să nu poată fi respectat de executantul lucrărilor.

În tot acest timp, rămân afectaţi locuitorii de pe cel puţin zece străzi din municipiu, care suportă zi şi noapte praful şi zgomotul produse de TIR-urile ce tranzitează capitala gugulanilor. Trebuie precizat că varianta de ocolire a Caransebeşului, o lucrare de peste 30 de milioane de euro, nu a fost încă recepţionată de CNADNR.

Lidia Almăjanu