Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mai sunt aproape două luni până la primul examen important din viaţa lor, Evaluarea Naţională.Absolvenţii de gimnaziu pot consulta modelele de subiecte şi bareme puse la dispoziţie de Ministerul Educaţiei pe pagina de internet www.edu.ro

Acestea sunt orientative şi au ca scop familiarizarea elevilor şi a profesorilor cu tipul de subiecte, precum şi cu nivelul de dificultate al acestora. Tinerii absolvenţi ai promoţiei 2012 se pot familiariza cu subiecte de limbă şi literatură română, matematică sau limbă şi literatură maternă.

Pentru elevii de clasa a VIII-a anul şcolar se va încheia în 15 iunie, urmând în perioada 18-20 iunie aceştia să se înscrie la examenele de sfârşit de gimnaziu. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, în acest an, Evaluarea Naţională debutează pe 25 iunie cu examenul scris la limba şi literatura română, urmat de examenul la limba şi literatura maternă, în 26 iunie.

Ultima probă este programată pentru data de 27 iunie când tinerii vor trebui să-şi demonstreze cunoştinţele la matematică. În 29 iunie tinerii vor afla dacă au promovat sau nu iar cei nemulţumiţi de rezultate îşi vor putea depune contestaţiile în aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 18.00. Acestea vor fi rezolvate în perioada 30 iunie – 1 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 2 iulie.

Elevii de clasa a opta care vor susţine anul acesta, Evaluarea Naţională vor fi supravegheaţi cu camere video şi au la dispoziţie o singură sesiune pentru a promova examenele. În caz contrar, vor avea o nouă şansă anul viitor.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu