Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reprezentanţii Casei Naţionale de Sănătate vor analiza, împreună cu cei din teritoriu, diferite probleme ale sistemului.

Zilele de 26 şi 27 august înseamnă o nouă punere pe tapet a problemelor sistemului de sănătate. În aceste zile, la Sinaia, are loc o întâlnire a conducerii caselor judeţene de sănătate cu cea a casei naţionale, discuţiile debutând cu situaţia execuţiei bugetare, estimarea plăţilor până la sfârşitul acestui an şi sumele recuperate din cele constatate de recuperat de către Curtea de Conturi, spune Tudoriţa Nicula, preşedintele-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Va fi de asemenea analizat stadiul predării persoanelor fizice la ANAF, fiind vorba despre dosarele cu debite, însă la acest capitol procedurile au întâmpinat oarece probleme.

Se vor discuta propunerile caselor teritoriale menite să îmbunătăţească derularea programelor naţionale de sănătate, consumul de medicamente dar şi propunerile de elaborare a normelor şi contractului-cadru pe anul viitor. Întâlnirea va analiza şi probleme de ordin managerial, de audit, precum şi stadiul utilizării modulelor Sistemului Informatic Unic Integrat şi a celui de Prescripţie Electronică, urmând să fie puse pe tapet disfuncţionalităţile existente. La discuţii, judeţul nostru va fi reprezentat de Tudoriţa Nicula, în calitate de preşedinte al casei, şi de Mirela Zeman, directorul pe linie de Relaţii Contractuale.

Antoniu Mocanu