Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţa îşi face drumul spre staţiunea Secu, îşi va asigura localităţile aparţinătoare cu noi reţele de apă şi canalizare şi îşi va reabilita străzile.

Nu mai puţin de şase noi proiecte de investiţii îşi vor începe derularea anul acesta, fiind depuse de către municipalitatea reşiţeană în 2014 la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Două dintre acestea vizează cartierul Doman, unul urmând să asigure alimentarea cu apă a localităţii aparţinătoare Reşiţei, celălalt reţeaua de canalizare menajeră. De asemenea, alte două proiecte vizează alimentarea cu apă, respectiv reţeaua de canalizare menajeră pentru alte trei localităţi aparţinătoare Reşiţei: Moniom, Secu şi Cuptoare. Alt proiect vizează legătura rutieră între Calea Timişoarei şi fosta unitate militară şi reabilitarea drumului de interes local spre zona turistică Secul (în cel de-al doilea caz, valoarea totală a serviciilor de proiectare a fost de 315.691,8 lei). Toate cele şase proiecte au fost depuse, fiind deja semnate contractele de finanţare, a precizat Titiana Cătană, directorul tehnic al Primăriei Reşiţa.

În afara acestor iniţiative ce se vor derula cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, municipalitatea reşiţeană va da în această primăvară startul lucrărilor ce vor feri centrul urbei de inundaţii. Este vorba tot despre o iniţiativă adusă în discuţie anul trecut, şi anume amenajarea torenţilor de pe teritoriul urbei, ce vizează regularizarea unui număr de 15 cursuri de apă de pe raza municipiului aflate sub administrarea autorităţii locale, în cazul cărora există riscul producerii de inundaţii în cazul unor ploi torenţiale. În cadrul iniţiativei, valoarea serviciilor de proiectare s-a ridicat la 40.554,24 lei. Tot anul trecut au fost depuse spre aprobare documentaţiile tehnice pentru proiectele de modernizare a stadionului „Mircea Chivu“ (82.178, 20 lei) şi de reabilitare şi modernizare a cinematografului Dacia (130.738,16 lei), ambele primind anul acesta şi girul aleşilor urbei.

Tot de anul trecut a rămas şi o mică parte din execuţia unei iniţiative. Este vorba despre lucrările de reabilitare a străzii Butovăţ, afectată de inundaţii în vara anului 2014, acestea fiind aproape de finalizare. Principalele lucrări includ pavarea străzii, realizarea unui zid de sprijin pentru stabilizarea terenului şi construirea unor podeţe. Finanaţarea este asigurată din fonduri alocate de Guvernul României pentru situaţii de urgenţă, valoarea totală a iniţiativei fiind de 644.939 lei.

2 Comments

  1. fost alegator Reply

    Drumul de centura,spartura aia de drum cand se repara,domn primar????????

  2. La asa cazane,asa „specialisti”care,(ca multi altii) confunda TERMOFICAREA cu o bobarca dintr-un canton silvic!Adevarul este ca la cifre(mai ales la adunare) se pricep si se lauda cu ele(sumele) de parca le-ar fi adus de acasa de la ei!

Adaugă comentariu