Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Împărțeala sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale de către Guvernul Ponta a lăsat din nou municipii și orașe din Caraș-Severin pe dinafară.

Noua modalitate de repartizare pe unități administrativ-teritoriale a sumelor din cota de 18,5 la sută din impozitul pe venit încasate la nivelul anului 2013 și a sumelor defalcate din TVA i-a scos din schemă pe cei din Reșița, Caransebeș, Bocșa și Oravița. Privilegiați au fost cei din Anina, cu peste 3,9 milioane de lei, Băile Herculane – 1,45 milioane sau Oțelu Roșu, cu 958.000de lei, în timp ce printre comunele cu priză la banii din impozitul pe venit și TVA se regăsesc Ocna de Fier – 1,36 milioane, Cărbunari – 1,35 milioane sau Dognecea – 1,33 milioane.

La polul opus, comuna Fârliug s-a „bucurat” de o atenție sporită din partea Guvernului, cu cele 37.000 de lei primiţi, urmată îndeaproape de Cornereva cu doar 197.000 de lei alocați. În concluzie, cine își realizează veniturile din încasări proprii și contribuie consistent la bugetul de stat prin TVA și impozit pe venit nu mai primește nimic, iar cine nu, este „premiat” cu sume consistente

Trebuie precizat totuși că din ce i-a mai rămas Guvernului din TVA după ce a echilibrat direct bugetele localităților, au fost alocate sume și către Consiliile Județene. Caraș-Severinul a primit, spre exemplu, doar 5,2 milioane de lei. Puțin peste un sfert din această sumă va intra in bugetul Consiliului Județean iar restul va fi împărțit, conform criteriilor, către localitățile cărășene.

Mai multe informaţii despre sumele alocate localităţilor cărăşene puteţi găsi aici.

1 Comment

  1. bine ca statea Stepanescu cu Ponta pe afise electorale ,nu nai bine erea independent decit cu ofilitii aia

Adaugă comentariu