Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vicepremierul Liviu Dragnea a făcut precizări, la Reşiţa, legate de reabilitarea clădirilor.

Guvernul României caută soluţii pentru refacerea blocurilor de pe aleea Gugu şi aleea Vlădeasa, afectate de explozii şi care nu mai sunt locuibile în prezent. Potrivit lui Dragnea, familiile afectate de exploziile cauzate de acumulări de gaz în două blocuri din Reşiţa urmează să primească câte o locuinţă ANL, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a imobilelor ale căror structuri de rezistenţă au fost distruse.

„Dacă familiile respective acceptă, vor fi mutate în blocul ANL care sperăm să se finalizeze până la 31 decembrie. Ministerul Dezvoltării urmează să finanţeze, în continuare, încă două blocuri, la Reşiţa. Am vorbit şi cu Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ca prin Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale Caraş-Severin, în urma efectuării unor anchete, să fie acordate şi ajutoare sociale. Pe de altă parte, căutăm soluţia financiară prin care să poată să fie reabilitate respectivele clădiri”, a declarat ministrul Dezvoltării, Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

Din păcate, vicepremierul a amintit că nu se pot fi daţi bani din fondul de intervenţie al Guvernului (care ar fi reprezentat cea mai simplă procedură), din cauza faptului că sunt locuinţe proprietate privată. Expertiza tehnico-economică de pe Aleea Gugu, unde explozia a avut loc în luna septembrie a anului trecut, indică o sumă pentru refacerea imobilului de aproximativ 250.000 de euro, iar pentru cel de pe Aleea Vlădeasa, unde explozia s-a produs pe 1 octombrie, e nevoie de aproximativ 150.000 euro. În urma celor două explozii sunt 17 familii de pe Aleea Vlădeasa şi zece familii de pe Aleea Gugu care nu pot locui acasă.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. Caras Severin Reply

    Se apropie alegerile! Nene, matale data viitoare cand mai vrei sa pui piciorul in judetul NOSTRU sa ne ceri voie si numai daca iti dam noi voie (locuitorii acestui judet) sa mai indraznesti sa vii p-acilea! Matale ne crezi prosti?

Adaugă comentariu