Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiriaşii restanţieri vor fi scutiţi de penalităţile de întârziere numai dacă-şi plătesc integral şi impozitele, şi amenzile.Aleşii reşiţenilor s-au gândit şi la familiile mai nevoiaşe din municipiu atunci când au decis acordarea de scutiri de la plata dobânzilor, penalităţilor şi majorărilor de întârziere, nu doar în cazul celor care au restanţe la impozitele şi taxele locale, ci şi la amenzile contravenţionale sau chirii. Potrivit viceprimarului Ioan Crina, foarte mulţi reşiţeni i s-au adresat arătându-se interesaţi de plata chiriilor din urmă, însă cei în cauză, deşi au banii, nu-şi pot achita datoriile din cauza majorărilor ce sunt prea împovărătoare.

Acesta este motivul pentru care şi chiriaşii în spaţiile locative ale municipalităţii vor beneficia de scutire. Primarul Mihai Stepanescu a ţinut să precizeze că scutirea nu acoperă în niciun fel datoria, adică sumele ce trebuiau plătite cu titlu de chirie, ci doar majorările.

Astfel, persoanele fizice care îşi achită integral, în perioada 1 martie – 1 aprilie, debitele principale restante, chiriile şi amenzile contravenţionale, vor fi scutite de la plata dobânzilor, penalităţilor şi majorărilor de întârziere. Totuşi, scutirea este una cu tâlc deoarece, pentru a beneficia de ea, cei în cauză trebuie să plătească toţi banii pe care-i datorează primăriei, fie că sunt din impozite, fie că sunt din amenzi sau chirii. Abia după plata integrală a acestora, dovada achitării sumelor trebuie anexată unei solicitări ce trebuie înaintată municipalităţii. După achitarea datoriilor principale, „scutirea se va acorda în baza unei cereri, la care se va anexa documentul care să ateste plata integrală a sumelor restante şi o copie după actul de identitate“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. PAi daca nu va convine nici asa (cica este scutire cu talc), atunci platiti si datoriile si penalitatile.

Adaugă comentariu