Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Situaţia şcolilor închise din cauza codului portocaliu de ninsori se schimbă de la o zi la alta. În doar o zi, numărul unităţilor şcolare închise din cauza ninsorilor abundente în Caraş-Severin a crescut la 79.

De această situaţie sunt afectaţi 5.700 de preşcolari şi elevi. După cum ne-a informat inspectorul şcolar Ana Damian, luni au fost închise Şcolile cu clasele I-VIII din Topleţ, Vrani, Tirol, Vărădia, Coronini, Sfânta Elena, Naidăş, Goruia, Ezeriş, Cornea şi Brebu, Şcolile cu clasele I-IV Bîrza, Ciortea, Măceşti, Doclin, Biniş, Mercina, Lescoviţa, Giurgiova, Soceni şi Cuptoare, Grupul Şcolar Industrial Moldova Nouă, Şcoala cu clasele I-VIII Nr.3, 1 Moldova Nouă, Grădiniţele P.N. 1, 2, 3 din Moldova Nouă, Grădiniţa P.N. 8 Măceşti, Grădiniţa P.N. 9 Moldoviţa, Grădiniţele P.N. Sfânta Elena, Naidăş, Lescoviţa, Ezeriş, Soceni, Cuptoare, Cornea, Cruşovăţ, Brebu, Topleţ şi Bîrza, Liceul Teoretic „Tata Oancea“ din Bocşa şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 din Anina.

În perioada 13-17 februarie, două unităţi de învăţământ şi-au scurtat cursurile pentru ca elevii şi profesorii să dispună de suficient timp pentru a ajunge la şcoală şi pentru a se întoarce acasă. Este vorba despre Şcolile cu clasele I-VIII din Pojejena şi Belobreşca. Acestea îşi desfăşoară programul de cursuri începând cu ora 9.00 iar durata unei ore este de 45 de minute.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu