Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – O firmă germană şi-a manifestat intenţia de a cumpăra combinatul Ductil Steel.

Gigantul european al procesării deşeurilor metalice pentru retopire, Scholz A.G. (Germania), a anunţat că este interesat să cumpere două mari complexe siderurgice din România, respectiv cele de la Oţelu Roşu şi de la Câmpia Turzii, scoase la vânzare recent de către Invest Nikarom. Actualul proprietar a confirmat că „scrisoarea de intenţie” de la Scholz-Gruppe este singura primită, deocamdată, cu referire la unele din cele cinci uzine siderurgice din patrimoniul său, dar că o decizie finală va fi luată abia în toamna anului 2013.

Principala unitate a grupului german este Scholz Recycling A.G. & Co. K.G., a cărei filială din România a înregistrat în ultimii ani majoritatea exporturilor româneşti de fier vechi spre Turcia. Întrebat ce ar mai găsi la combinat un investitor, Victor Sabău, liderul sindicatului Ductil Steel, ne-a spus: „Orice investitor care vine aici poate prelua oţelăria electrică cu tot ce deserveşte ea, pentru că este în stare de funcţionare şi poate porni în cel mai scurt timp de la alimentare. Mai mult, sunt terenuri importante ca şi suprafaţă şi utilităţi şi ar mai exista şi un atelier mecanic necesar reparaţiilor de angrenaje şi utilaje. Am înţeles că s-ar încerca, în colaborare internaţională, găsirea unei soluţii pentru repornire, dar nu ne mai hazardăm până nu vedem negru pe alb”.

Nina Curiţa

3 Comments

  1. Mittal Steel a cumparat si unitatea siderurgica din bazinul Ruhr, respectiv Duisburg Krupp. Regula shoppingului in lume o face Mittal Steel nu Germany A.G.

  2. Ar fi foarte bine,daca un asemenea investitor s-ar „instala” in Otelu Rosu. Din pacate,pana acum,au fost tratati foarte romaneste de resiteni: terenul din Mociur apartinand grupului german Scholz AG(prin Condor Recycling),a fost devastat recent(pe langa alte magarii)….. Oare chiar va accepta Oliver Scholz(unul din invitatii constanti la partidele de vanatoare ale lui Tiriac -asta doar ca element de „culoare”) sa mai investeasca intr-un judet unde este tratat ca-n Congo? Pun pariu ca autoritatile din Resita sunt atat de „competente”,incat habar nu au ca Scholz AG,detine acel teren de prin 2006 – cumparat tocmai pentru a dezvolta o afacere in domeniul reciclarii – insa ….. Dar ce tot comentez eu aici,parca ar interesa pe careva…

Adaugă comentariu