Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Din acest an, procedura de înregistrare a operatorilor din domeniul agriculturii ecologice s-a modificat. Dacă până acum cărăşenii care făceau agricultură ecologică se adresau pentru înregistrarea în sistem la Direcţia Judeţeană Agricolă, de luna aceasta oamenii vor bate la alte uşi.

„Din ianuarie 2014, pentru înregistrarea în agricultura ecologică, operatorii se vor adresa organismelor de inspecţie şi certificare cu care aceştia au încheiat contract de prestări servicii, în calitate de entitate mandatată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru întocmirea fişelor de înregistrare. Organismele de inspecţie şi certificare întocmesc fişele de înregistrare, verifică conformitatea datelor, şi transmit fişele de înregistrare la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană, în vederea înregistrării şi avizării lor”, ne-a explicat Mariana Brujan, şef-serviciu Direcţia Agricolă Caraş-Severin.

Termenul de înregistrare a activităţii operatorilor în agricultura ecologică este data de 16 mai, inclusiv. În anul 2013, în judeţul Caraş-Severin s-au înregistrat 1.062 de astfel de operatori.

Adaugă comentariu