Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Elevii Școlilor Gimnaziale Nr. 2 și Nr. 8 din Reșița au participat în perioada 19-20 iunie la un eveniment sportiv internațional în Serbia, intitulat „Sportul verde”. Competiția amicală s-a desfășurat în Sala „Streliste” din Pancevo.

La competiția amicală de handbal s-au întrecut 30 de copii din România și 50 din Pancevo, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani. În urma acestui parteneriat între cele două țări, a fost posibilă reabilitarea bazelor sportive existente în cele două orașe, iar copiii români și sârbi au putut lega noi prietenii și, totodată, concura într-o competiție în care fair-play-ul a fost desăvârșit. Suportul financiar al acestui proiect a fost asigurat de Uniunea Europeană, prin programul de cooperare între România și Serbia, având ca finalitate reabilitarea sistemului energetic și îmbunătățirea sistemului de ventilație al sălii de sport din Pancevo, care data de peste 50 de ani.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, adică „Eficienţă energetică – Premisele unui mediu mai curat în zona transfrontalieră România-Serbia”, Complexul Municipal de Sport și Sănătate „Prof. Ioan Schuster” din Reșița va fi dotat cu 90 de panouri solare. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 300.000 de euro.

Cadrele didactice de la cele două școli reșițene care i-au însoțit pe elevi la această competiție au fost: învățătoarea Ozana Drăgilă și profesorii de educație fizică și sport Cristian Chitucea, Artur Schvaner și Daniel Anghel.

Ștefan Moraru

Adaugă comentariu