Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un ultim grup de turişti a coborât luni de pe Semenic în siguranţă, în jurul orei 14.00.Aproximativ 50 de persoane, copii şi adulţii însoţitori, au rămas pe munte până luni după-amiază, având asigurate servicii hoteliere, după ce alţi 50 de oameni au coborât duminică după-amiaza cu ajutorul autorităţilor, în urma utilajelor de deszăpezire.

„Oamenii erau pregătiţi să coboare şi au aşteptat autocarul programat pentru ora 14.00. Deszăpezirea a pus probleme din pricina vântului care a bătut puternic, dar situaţia a fost rezolvată“, ne-a declarat Ciprian Radosavlevici, salvator montan pe Semenic.

Duminică, 24 februarie a.c., în staţiunea montană Semenic, s-au deplasat autorităţile care au organizat coborârea turiştilor cu 15 autoturisme şi două microbuze. O situaţie similară a fost înregistrată şi în staţiunea Muntele Mic unde, din cauza vremii, funcţionarea telescaunului a fost oprită. În acest caz, cei aproximativ 200 de turişti care au vrut să plece din staţiune au fost sprijiniţi de oamenii de afaceri din zonă. Drumul Judeţean 582E, Prislop-Semenic a rămas închis circulaţiei până luni la ora prânzului, la solicitarea administratorului de drum.

De asemenea, luni, la ora 10.00 a fost repornit telescaunul care urcă spre Muntele Mic.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu