Caraş-Severin, Romania

ARMENIŞ – Primăria Armeniş a finalizat cu succes un proiect important pentru comunitatea sa, şi mai are unul în derulare. Lucrările la reţeaua de canalizare şi staţia de epurare din satul Feneş, comuna Armeniş, au fost finalizate săptămâna trecută. Urmează acum recepţia finală a lucrării, probele la staţia de epurare şi punerea în funcţiune a instalaţiei. „Mă bucur foarte mult că am reuşit să finalizăm această investiţie, finanţată din fonduri guvernamentale. Îi mulţumesc şi constructorului că a dus la capăt acest proiect, deşi mai avem faţă de el o datorie de 600 de mii de lei, sumă pe care trebuie să o primim de la Guvernul României. Am făcut toate demersurile necesare, atât la Guvern cât şi la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, şi avem promisiunea că jumătate din suma datorată constructorului o vom primi în viitorul apropiat“, ne-a declarat Petru Vela.

La începutul lunii trecute, edilul a semnat avizul pentru demararea lucrărilor la sistemul de aducţiune a apei în localităţile Submarginea şi Sat Bătrân. Este vorba despre o investiţie de aproximativ două milioane de lei, sumă alocată din bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu. Şi în acest caz, potrivit primarului, sunt probleme cu finanţarea.

„Momentan, fondurile Administraţiei pentru Mediu sunt blocate pentru astfel de proiecte. Din câte am înţeles, nici nu vor fi deblocate până când instituţia nu va achita daunele către plătitorii taxei auto, care, după cum bine ştiţi, sunt în proces cu statul român. Ne putem considera totuşi norocoşi, căci constructorul a început lucrarea cu fonduri proprii. Termenul de execuţie este de 10 luni, însă totul depinde de bani“, a mai precizat Petru Vela.

Roxana Bălan Nafiru