Caraş-Severin, Romania

Lupte libere la Resita

Timp de două zile şi-au disputat întâietatea aproape 250 de sportivi, de la toate cluburile de lupte din ţară. Deci, un interes deosebit, fiindcă întrecerile au reprezentat criteriu de selecţie pentru alcătuirea loturilor României, în perspectiva Campionatelor Europene de lupte libere de la Zrenjanin (Serbia), programate la finele lunii iunie a.c.

Drept urmare, au fost dispute încrâncenate, la toate categoriile de greutate. Iar componenţii C.S. Şcolar-C.S. Municipal Reşiţa au fost la înălţime, şapte dintre ei regăsindu-se printre laureaţi. Astfel, sâmbătă, 21 mai a.c., s-au obţinut patru medalii, trei de aur şi una de argint. Au devenit campioni naţionali Nicoleta Ciuhurezu (categoria 51 kg), Sebastian Uţă (74 kg) şi Adam Babaioana (96 kg). Apoi, Laurenţiu Chircu a cucerit argintul, la categoria 60 kg.

Şase medalii de aur la lupte

Duminică, zestrea a fost completată cu încă trei medalii, toate de aur. Performerii au fost Alina Vuc (48 kg), Olivia Neagu (55 kg) şi Vlad Caras (84 kg). Aşadar, un bilanţ excelent la lupte: şapte medalii, dintre care şase de aur şi una de argint.

„Noi am mizat pe şase-opt medalii, ne-a declarat antrenorul coordonator al Secţiei de Lupte a C.S.Ş.-C.S.M.R., prof. Adrian Dacica. Şi cât mai strălucitoare. Obiectivul a fost îndeplinit şi acum ne concentrăm pentru europenele din Serbia“.

La fel de bucuros a fost şi Rusalin Fîc, directorul general al C.S.M. Reşiţa: „Rezultatele foarte bune sunt rodul strategiei bine definită, pe care am promovat-o. Apreciez în mod deosebit munca depusă de sportivi şi de colectivul tehnic“.

Marius Moraru