Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În 13 ianuarie, poliţişti de investigaţii criminale au identificat şi reţinut cinci bărbaţi.

Pe numele acestora existau mandate de executare a pedepsei închisorii. Un alt bărbat urmărit internaţional a primit mandat de arestare preventivă şi urmează să fie extrădat. Autorităţile austriece au emis pe numele lui Robert N., de 42 ani, din Timişoara, un mandat european de arestare pentru infracţiunea de tâlhărie. Poliţişti de investigaţii criminale şi poliţie transporturi l-au identificat şi reţinut pe bărbat în Gara Nord din Reşiţa în seara de 12 ianuarie. Iniţial, el a fost reţinut pentru 24 de ore şi ulterior Curtea de Apel Timişoara a emis un mandat de arestare preventivă pentru cinci zile, urmând a fi extrădat.

Pe aleea Tuşnad din Reşiţa, poliţiştii i-au reţinut pe Cristian P. şi Valentin P., ambii de 28 ani, din municipiu, fiind condamnaţi la cinci respectiv patru ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

În luna decembrie 2013, Judecătoria Reşiţa a emis mandatele de executare a pedepsei închisorii pentru cei doi, aceştia fiind daţi în urmărire naţională. De la un centru al persoanelor fără adăpost din Caransebeş, poliţiştii l-au reţinut pe Gheorghe B., în vârstă de 22 ani, pe numele căruia Judecătoria Caransebeş a emis, în data de 13 ianuarie 2014, un mandat de executare a pedepsei închisorii pe o perioadă de şase ani pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat dintr-o societate comercială. Tot Judecătoria Caransebeş a emis în aceeaşi zi un mandat de executare a pedepsei închisorii pe o perioadă de opt luni prin care Ion M., în vârstă de 37 ani, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul conducătorului auto de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii din Oţelu Roşu l-au reţinut pe Ciprian G., în vârstă de 29 ani, care a fost condamnat la doi ani şi trei luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat dintr-o societate comercială. Mandatul a fost emis de Judecătoria Caransebeş tot în data de 13 ianuarie. Bărbaţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă urmând a fi transferaţi la penitenciar în vederea executării întregii pedepse.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu