Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Finala pe județ a Cupei României la fotbal a fost întreruptă în primul minut de prelungire, arbitrul întâlnirii încasând un pumn în faţă de la unul dintre jucători.

Baza Sportivă „Minerul” din Anina a găzduit, miercuri, 4 iunie a.c., finala pe județul Caraș-Severin a Cupei României la fotbal, ediția 2014/2015. S-au întâlnit Minerul din localitate și Semenicul Văliug.

Având în vedere că orașul minier nu a mai găzduit o astfel de partidă de peste 16 ani, gazdele au făcut eforturi deosebite pe a le oferi iubitorilor de fotbal o adevărată sărbătoare sportivă. De la o organizare ireproșabilă, susținută de oficialii Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, până la numerosul public spectator, dornic să asiste la un spectacol fotbalistic de ținută. Și totul avea să decurgă normal, până în primul minut al celor două reprize de prelungiri, după ce tabela de marcaj a indicat 1-1, la finalul timpului regulamentar de joc.

Din păcate, în urma unui fault de joc, departe de poarta localnicilor, „centralul” Cosmin Corocan i-a acordat cartonașul roșu jucătorului Silviu Izvernar, de la Semenicul Văliug, pentru jigniri, cuvinte ce au răsunat până în tribune, conform oficialilor A.J.F.

„În acel moment, Silviu Izvernar a avut o ieșire nervoasă neașteptată și l-a lovit în figură pe arbitru”, a precizat Florin Știube, președintele Comisiei Mass-Media din cadrul forului județean de fotbal. Întrucât lovitura a fost puternică, Cosmin Corocan a căzut pe gazon, cu fața plină de sânge. Situație în care a făcut semne disperate cu mâinile de întrerupere a meciului. Ceea ce s-a și întâmplat, primind apoi îngrijiri medicale de urgență, după care a fost transportat la Spitalul Județean din Reșița„.

După acest incident grav, Cosmin Corocan s-a ales cu trei copci interioare și una exterioară, la buză. Fără să comenteze evenimentele de la Anina, Cornel Corocan, fost arbitru internațional, tatăl lui Cosmin, ne-a precizat că fiul său a fost supus mai multor investigații și starea sănătății sale este stabilă, deocamdată. Aceeași atitudine de neutralitate a avut și Marian Mesinschi, președintele clubului aninean, și antrenorul corodonator al echipei, care ne-a declarat doar că „îmi pare rău că sărbătoarea aninenilor a fost umbrită. Mulțumim Primăriei Anina și Consiliului Local pentru sprijinul acordat în organizarea finalei, și în mod special publicului spectator care a dat dovadă de fair-play. Chiar dacă peste 50 de spectatori erau pe punctul să invadeze terenul, incitați de cele întâmplate. Le mulțumesc încă o dată, că au dat dovadă de înțelepciune”.

În cursul dimineții de joi, am încercat insistent să-l contactăm și pe Silviu Izvernar, pentru a-i prezenta punctul de vedere. În cele din urmă ne-a contactat: „În primul rând vreau să vă spun că regret cele întâmplate, că îmi pare rău de ieșirea nervoasă pe care am avut-o. Dar, consider că gestul meu exagerat s-a datorat faptului că s-au adunat mai multe în sufletul meu, pe parcursul meciului, fiindcă noi am simțit că arbitrajul a fost cu tentă. Mai devreme de faza incriminată, în care eu am fost cel faultat și nu invers, motiv pentru care s-a dictat lovitură liberă pentru gazde, de unde de la mijlocul terenului, un alt coleg de-al meu a primit al doilea galben, și apoi pe cel roșu. Practic m-am pus în fața mingii și când l-am văzut pe arbitru că vine în fugă spre mine și îmi arată roșu, pentru că a luat în considerare și unele reproșuri pe care i le-am făcut mai înainte, mi s-a rupt filmul. Nu trebuia să procedez așa, nu trebuia să reacționez. Deși, rămân la părerea că a fost o decizie greșită, se vede și pe înregistrare, pe care o pot pune la dispoziția celor care doresc. După meci am fost la Cosmin Corocan și mi-am cerut scuze”.

La finalul partidei, după ce spiritele s-au mai liniștit, oficialii A.J.F. Caraș-Severin au oferit echipei Minerul Anina trofeul pus în joc.

Adrian Roman

5 Comments

 1. LuxPhotoFuchs Reply

  Un asemenea gest nu poate fi sanctionat decat cu suspendarea pe viata din activitatea fotbalistica a celui vinovat. Sper ca AJF Caras Severin, prin noul sau presedinte nu va tolera asemenea gesturi ce nu au ce cauta pe terenul de sport, dar nu va proceda ca predecesorii sai care, intrun caz similar, al jucatorului Tudor de la Metalul Bocsa, i-au ridicat suspendarea pe viata, lasandu-l in activitate. Totodata, am fi curiosi, ce s-a scria in raportul observatorului cu privire la incident cat si despre arbitraj. Cat despre autorul articolului, nu inteleg „neutralitatea„ unui tata care isi vede fiul desfigurat de atacul huliganic al unui jucator care pe deasupra este si profesor de sport si antrenor cu merite deosebite in sportul resitean.* Oare Viorel Lolea cum priveste cazul jucatorului de la Marga, mi se pare Beg, care l-a lovit criminal pe arbitrul Enasescu si a primit o suspendare modica de cateva etape? Nu cumva slabiciunile lui in luarea masurilor a creat si acest precedent?

  • Acest magar care a lovit trebuie exclus definitiv si irevocabil din viata sportiva fara nici un fel de comentariu. Pe deasupra, ar trebui sa i se faca dosar penal astfel incat sa nu mai poata practica sau profesa in acest sport. Trebuie facuta sesizare la forul care are in subordine antrenorii de fotbal pentru ca un nimic ca asta nu are ce cauta sa antreneze.
   Astfel de lichele, nu au ce cauta in viata sportiva !
   Cu siguranta, tasu lui Izvernar, va pompa din nou bani asa cum a facut-o toata viata pentru odrasla si iata unde a ajuns !
   RUSINE fam. Izvernar !
   Bravo Fuchs pentru ca ai spus lucrurilor pe nume desi acest magar iti e vecin de scara.

 2. andreea maria Reply

  Corocan cel mai mare hot….la modul cum a albitrat trebuia sa i se dea KO de la primu cartonas rosu care la acordat pentru cei de la Valiug. Si sa nu uitam ca nu e la primul KO care la luat tot pe motiv de albitraj hotesc pe care il practica,,, sa intamplat la un meci acum vreo 4 ani la CARASOVA-MINERUL MOLDOVA NOUA.. Ar fi bine sa se retraga din albitraj pentru ca altfel are toate sansele sa mai ia vreo 2-3 KO.

  • Invata tu prima data sa scri „arbitraj” si sa pui sa mai pui si cratime si dupa sa vi sa te dai in spectacol in public .

 3. LuxPhotoFuchs Reply

  Adi, prelungirile primei reprize nu au DOUA REPRIZE ci doar minute aratatec de central sau arbitrul de rezerva. Numai scrieti din auzite….

Adaugă comentariu