Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În premieră, aleşii reşiţenilor au spus „Da!“tuturor proiectelor ce au întins o mână celor mai nevoiaşi dintre cetăţenii urbei.Şedinţa consiliului local reşiţean de marţi, 28 mai, a fost poate o premieră pentru administraţia municipiului de pe malurile Bârzavei, atmosfera fiind una de lucru iar proiectele fiind votate cu unanimitate de voturi. Aleşii reşiţenilor au parcurs iniţiative plecând de la subvenţionarea abonamentelor pe transportul local pentru persoanele persecutate politic în vremea comunismului sau pentru cele deportate în străinătate, precum şi pentru cele cu handicap grav şi accentuat şi însoţitorilor acestora.

De asemenea, au fost luate în discuţie lucrările ce pot fi derulate cu persoanele apte de muncă, beneficiare ale venitului minim garantat, fiind votată şi o iniţiativă în privinţa modului de acordare a locuinţelor ANL şi a celor sociale, astfel încât chiriaşii care nu-şi plătesc datoriile să nu mai poată sta în acele spaţii câţiva ani, până la finalizarea unor prelungite procese în justiţie. Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, a precizat că locatarii trebuie să înţeleagă faptul că, în acele locuinţe, comunitatea locală a investit, iar întreţinerea şi plata chiriei sunt o obligaţie. În total, municipalitatea administrează aproximativ o mie de locuinţe. Asta în condiţiile în care pe lista de aşteptare figurează un număr dublu de familii.

„În fiecare an se aprobă acele susţineri financiare din partea primăriei şi a consiliului local pentru veteranii de război, pentru beneficiarii Legii 416/2001, spune şeful administrativului reşiţean. Şi cred eu că în şedinţă consilierii s-au comportat aşa cum ne-am fi aşteptat, adică au votat acele proiecte pentru că venim în sprijinul acestor oameni defavorizaţi care merită anumite atenţii materiale din partea primăriei şi a consiliului local“.

Antoniu Mocanu

Enable referrer and click cookie to search for pro webber