Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O nouă „săptămână de aventură“ s-a încheiat zilele trecute la poalele Muntelui Mic.Este vorba despre tabăra organizată de Clubul Montan Caransebeş, care a găzduit, de data aceasta, un grup de cincizeci de copii reşiţeni. În perioada 14 – 20 iulie, aceştia au fost beneficiarii unui program variat, bine organizat şi coordonat cu responsabilitate de o echipă de profesionişti compusă din instructorii Cornel Galescu, Răzvan Ioaniţescu, Dan Brăteanu, Mircea Gherase şi Ana-Maria Galescu.

Programul celor şapte zile a fost alcătuit, în principal, din drumeţii montane, activităţi în „parcul de aventură“, aplicaţii în natură, copiii învăţând cu această ocazie ce înseamnă supravieţuirea montană şi orientarea turistică.

Toate activităţile din „parcul de aventură“ s-au derulat pe aparate special amenajate: panouri de căţărare (de viteză şi de dificultate), pânza de păianjen, butuci şi poduri suspendate, slackline, „scara piticului“ şi „scara uriaşului“. Căţărarea pe stâncă, rapelul, traversarea apei, tiroliana, ecologizarea unor zone din pădure sunt alte ateliere care au fost amenajate de organizatori în apropierea taberei. Copiii s-au implicat în toate activităţile, iar concursurile pe echipe i-au determinat să coopereze, să se ajute, să comunice, să se bucure de victorie, dar şi să accepte înfrângerea. Au existat şi două momente de noutate în acest an, şi anume, drumeţia la Staţia Meteorologică Cuntu, şi vizitarea acesteia, precum şi drumeţia la turnul de observare situat în apropierea localităţii Turnu Ruieni.

Majoritatea elevilor participanţi au fost de la Şcolile Nr. 6 şi Nr. 7 din Reşiţa, lor alăturându-li-se copii de la Liceele „Diaconovici-Tietz“, „Traian Lalescu“, „Sabin Păuţa“, precum şi de la Şcolile Nr. 2, Nr. 8 şi Nr. 12, toate din Reşiţa. Coordonatorii grupului au fost cadrele didactice Cristina Ardeleanu şi Gabriela Gyuretta.

„Ne mândrim cu faptul că au trecut cinci ani de când ne adresăm copiilor şi aceştia încep să vină în număr tot mai mare spre noi. Acest lucru ne obligă să creştem valoarea şi calitatea serviciilor oferite de la un an la altul. Copiii se simt foarte bine în compania noastră şi cred că încrederea reciprocă pe care o avem noi, organizatorii, şi copiii care vin la noi, unii de mai mulţi ani, constituie cheia succesului acestor tabere. Prin activitatea pe care o desfăşor aici, la taberele pentru copii, vizez, în primul rând, stimularea calităţilor personale, multe rămase în plan secundar, şi cred că repercursiunile pot fi devastatoare la nivel de societate. De aceea, am în vedere să creez activităţi care să pună în valoare curajul, voinţa, tenacitatea, perseverenţa, calităţi de care cu toţii avem nevoie“, ne-a declarat Coco Galescu, preşedintele onorific al Clubului Montan Caransebeş.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu