Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mobilier, echipamente şi consumabile medicale au ajuns sâmbătă la Spitalul Județean de Urgență Reşiţa. Gestul umanitar a venit din partea Asociației „Biker-Brummi Hilfe“, o organizaţie neguvernamentală din Bremen, şi este rodul bunei colaborări cu MC Trust Reşiţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Bazele colaborării au fost puse încă de anul trecut, iar în urmă cu câteva luni, mai mulți membri ai asociaţiei, însoțiți de managerul SJU Reşiţa, Waldemar Murgu, au vizitat Spitalul Județean de Urgență, stabilind prioritățile acțiunii ce s-a concretizat sâmbătă. „Biker-Brummi Hilfe“ este o asociație de motocicliști, între ei numărându-se și câțiva medici. Încă de la începutul înființării sale, membrii săi și-au propus să ajute cât mai multe spitale și centre pentru copii din Europa de Sud-Est.

Reprezentanţii asociaţiei germane de motociclişti au fost primiţi de preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, duminică, 2 iunie 2019, care le-a fost recunoscător pentru gestul lor umanitar: „Ne-am bucurat să îi avem oaspeți la sediul Palatului Administrativ pe reprezentanții Asociației „Biker-Brummi Hilfe“ din Bremen, care au făcut o donație consistentă Spitalului Județean de Urgență Reșița. Am vrut, astfel, să ne arătăm respectul pentru sprijinul acordat unității spitalicești din Reșița, care este de un real ajutor“.

De altfel şi conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița a ţinut să-şi exprime gratitudinea pentru ajutorul primit, într-un comunicat de presă, mulţumind Asociației „Biker-Brummi Hilfe“ și MC Trust Reșița, precum și celorlalți factori implicați în reușita acestui eveniment: Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița.

Adaugă comentariu