Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Examenul de Evaluare naţională s-a încheiat cu rezultate satisfăcătoare. La aceste probe au participat 2.395 de tineri din totalul de 2.446 de absolvenţi de clasa a VIII-a şi nici un elev nu a fost eliminat din examen.

După depunerea contestaţiilor, 1.262 de elevi, adică 53,49%, au promovat examenele cu note cuprinse între 5 şi 10. De asemenea, 1.097 de absolvenţi de gimnaziu, 46,51%, au obţinut note cuprinse între 1 şi 4,99. Cu toate acestea, toţi participanţii au promovat examenele de Evaluare naţională, nota fiind importantă pentru admiterea în clasa a IX-a.

Motivul, învăţământul este obligatoriu până în clasa a X-a, astfel că, indiferent de rezultate, toţi tinerii vor fi repartizaţi la un liceu. Înscrierile vor avea loc în perioada 5–8 iulie, când elevii vor trebui să completeze o fişă cu opţiunile lor. Repartizarea se va desfăşura în data de 14 iulie, se va face computerizat şi se va ţine cont în mod egal de media anilor de gimnaziu şi de nota obţinută la testarea naţională.

După afişarea primelor rezultate la Evaluarea naţională, au fost depuse 81 de contestaţii la limba română. Dintre acestea, 25 au fost admise, opt lucrări au fost mărite şi la 17 li s-a scăzut nota. La limba germană maternă au fost depuse două contestaţii, ambele au fost admise dar au obţinut o notă mai mică. La matematică au fost depuse 71 de contestaţii dintre care 21 au fost admise. În urma recorectării acestor lucrări, toate 21 au fost mărite.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu