Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Săptămâna trecută, un grup de patru elevi şi patru dascăli de la Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu au participat la lucrările celei de-a şasea întâlniri prevăzute în cadrul proiectului multilateral Comenius „Being young in Europe“ („Să fii tânăr în Europa“), la o şcoală privată armeană din Istanbul, Turcia. La activităţi au participat elevi şi profesori din Germania, Italia, Grecia, România, Lituania şi Turcia.

Programul, încă din prima zi, a fost unul destul de încărcat. „După primirea entuziastă pe care ne-au făcut-o gazdele, am fost invitaţi să vizităm şcoala. Elevii au participat la un joc de intercunoaştere, după care au asistat la lecţii de limbă armeană. Am vizitat Patriarhia greacă și cea armeană. La Patriarhia armeană am fost primiți de patriarh, care a avut amabilitatea de a ne vorbi despre istoricul bisericii armene pe teritoriul Turciei, mai precis în Istanbul“, ne povesteşte Liliana Mihuţ, profesor coordonator.

În cea de-a doua zi, tinerii au repetat coregrafia pentru muzica imnului, realizată în Norvegia şi România, au conceput designul pentru coperta unui CD ce va cuprinde toate produsele finale ale proiectului şi au stabilit structura unei broşuri, lucrările la aceasta urmând a se vor încheia în luna mai. Au fost vizitate Moscheea Albastră şi Hagia Sofia, iar în ziua următoare palatul Dolmabahce, programul continuând cu o croazieră pe Bosfor. Spre sfârşitul perioadei, tinerii s-au apucat din nou de coregrafia imnului şi de design, apoi au asistat la un spectacol organizat de către şcoala gazdă. Au ascultat cântece tradiţionale şi au învățat să danseze. Fiind ultima zi a întâlnirii de proiect, a fost organizată şi o seară de adio.

Echipa Liceului Bănățean din Oțelu Roșu a fost formată din profesorii Rozina Ghiorghioni, Amalia Totoştean, Ion Cubin şi Liliana Mihuţ, şi din elevii Armand Mălăiescu, Andra Raca, Casiana Mihuţ şi Raul Mîţu.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu