Caraş-Severin, Romania

Activităţile ce se vor desfăşura pe parcursul unei săptămâni au ca obiective motivarea voluntarilor activi din comunitatea locală, promovarea valorilor voluntariatului ca mijloc de educaţie nonformală, dar şi stimularea acestora pentru a încuraja participarea civică în rezolvarea problemelor comunităţii. Evenimentul este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Centrul de Voluntariat şi Asociaţia Bike Attack Reşiţa, în parteneriat cu Primăria Municipiului Reşiţa.

În prima zi a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, tineri din cadrul Asociaţiei Bike Attack Reşiţa şi ai Centrului de Voluntariat Reşiţa vor derula la Anina un program de prezentare şi informare despre voluntariat. Tot în această zi vor fi organizate ateliere de joacă şi animaţie, de creativitate cu materiale diverse, activităţi recreative ce vor fi un exemplu despre ce poţi face ca şi voluntar. În data de 10 mai, Centrul de tineret Mansarda Reşiţa va primi într-un cadru festiv 50 de elevi ai Şcolii Generale nr. 8 Reşiţa. Tinerii vor explica elevilor ce înseamnă voluntariatul.

În data de 11 mai, între orele 16.00 şi 20.00, în Centrul civic Reşiţa se va desfăşura o nouă ediţie de „lecturi urbane“, iar în 12 mai, între acelaşi interval orar, se vor organiza ateliere demonstrative de confecţionare a unor obiecte decorative hand-made, tot în centrul municipiului.

Ziua de 13 mai este dedicată bătrânilor de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Reşiţa. Pentru aceştia, voluntarii vor organiza un joc de Bingo. În utimele două zile, 30 de voluntari cu biciclete de mountain biking, echipaţi de drumeţii, vor participa la o expediţie de ecologizare şi de căutare de repere cultural-istorice în Munţii Cernei.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu