Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa feminină de handbal Universitatea Reşiţa participă în această săptămână, la Bucureşti, la turneul final al Campionatului Naţional de Handbal rezervat junioarelor II. Formaţia reşiţeană a ajuns în premieră în ultimul act al competiţiei şi speră să facă o figură frumoasă în întrecerea care debutează miercuri, 12 iunie, la Sala Lucian Grigorescu din Bucureşti.
Elevele antrenorilor Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu fac parte din Seria a II-a, alături de Marta Baia Mare, şcoala 181 Bucureşti şi LPS Brăila. Programul meciurilor echipei Universitatea Reşiţa va începe miercuri, la ora 14.30, primul adversar fiind LPS Brăila. A doua zi, de la aceeaşi oră, reşiţencele vor întâlni pe Marta Baia Mare, iar vineri, 14 iunie, tot de la ora 14.30 vor juca cu şcoala 181 Bucureşti.

În cazul în care va ocupa una din primele două poziţii în serie, Universitatea Reşiţa se va califica în semifinale şi de aici i se va deschide drumul spre o medalie naţională la junioare II. Din cealaltă serie fac parte echipele Grup şcolar Energetic Râmnicu Vâlcea, CSS 2 Baia Mare, LPS Roman şi Unirea Sânnicolau Mare. După evoluţii bune în seria preliminară şi în turneul semifinal, Universitatea Reşiţa a ajuns între cele mai bune opt echipe din ţară la nivelul junioarelor II. Experienţa acumulată în campionatul Diviziei A, acolo unde au furnizat şi surprize, prin rezultatele înregistrate, a fost benefică pentru handbalistele reşiţence, care acum speră la o medalie la junioare II.

Pentru turneul final, se mizează în mare măsură pe lotul avut la dispoziţie în acest sezon: Maria Popescu, Alexandra Rotaru, Rebecca Pecoli, Cătălina Dumitrescu, Adriana Voina, Alina Cristea, Claudia Stanciuc, Alexandra Pîrcioagă, Lorena Mocodean, Alexandra Dinu, Lavinia Grozuţa, Alexandra Lobonţiu, Andreea Matula, Cristina Boeriu. „Sperăm să ne întoarcem de la Bucureşti cu un rezultat bun, la prima noastră participare la un turneu final“, a spus antrenorul Cristian Busuioc, înainte de plecarea la Bucureşti.

Adaugă comentariu