Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Fostul consilier local PSD, caransebeșeanul Adrian Truică, actualul director al Ambulanței Caraș-Severin, este suspectat de procurori că și-ar fi șantajat și amenințat fosta iubită să se reîntoarcă la el. Iar Truică s-ar fi folosit și de câțiva angajați ai Ambulanței Caraș-Severin în acest sens.

În această dimineață, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Serverin, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, cu sprijinul D.G.A., au efectuat un număr de patru percheziţii pe raza municipiilor Caransebeș, Reşiţa (sediul unei instituții publice) și a comunei Buchin, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de șantaj.

Potrivit celor de la DIICOT, „în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2018-2019 la nivelul județului Caraș-Severin s-a constituit un grup infracțional organizat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, grup infracțional coordonat de către un suspect, director al Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin și din care mai fac parte alți patru suspecţi, angajați ai aceleiaşi instituţii. Începând cu luna februarie 2019 și până în prezent suspectul a săvârşit acte de ameninţare și constrângere psihică și fizică pentru a determina o persoană vătămată să reia relația intimă pe care au avut-o până în februarie 2019”.

Anchetatorii spun că în încercarea de a o face să se reîntoarcă la el, Adrian Truică și-ar fi amenințat fosta iubită inclusiv cu publicarea unor poze indecente ale acesteia. „În actele de constrângere menite sa creeze o stare de temere pentru a o determina pe persoana vătămată sa aibă o conduită docilă de acceptare a unei relații intime cu acesta, pentru a avea o putere mai mare de convingere, suspectul a întreprins acțiuni directe de șantaj (prin amenințarea cu darea în vileag a unor poze indecente menite a determina pierderea custodiei copilului minor al părții vătămate si amenințării cu pierderea locului de munca) și indirecte, prin intermediul angajaților din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Caraș – Severin, respectiv, prin intermediul a trei suspecţi, doi șoferi şi un medic (persoane care la cererea suspectului au urmărit persoana vătămată, acțiuni menite să intimideze), precum şi prin intermediul unei alte persoane pe care suspectul a chemat-o pentru a-l sprijini în acțiunea de intimidare pe care a exercitat-o asupra persoanei vătămate în data de 24.10.2019)”, se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit procurorilor, „începând cu luna februarie 2019, la sfârșitul relației dintre cei doi, conform mesajelor de amenințare trimise de către suspect, medicul, împreună cu cei doi şoferi, au urmărit persoana vătămată, în oraș, chiar în timpul serviciului. În cursul lunii martie 2019, suspectul a amenințat-o prin mesaje spunându-i că deține filmări în ipostaze nud cu persoana vătămată, din cuprinsul lunii februarie 2019, într-o cameră de hotel din Băile Herculane și că o poate face de rușine cu aceste imagini. Tot în luna martie 2019 suspectul l-a sunat pe fostul soț al persoanei vătămate, spunându-i acestuia că deține imagini în ipostaze nud cu aceasta și că dacă dorește le poate folosi să obțină custodia fiului părții vătămate. De asemenea, în luna iunie 2019, suspectul a adresat mesaje de amenințare persoanei vătămate, spunându-i că o va lăsa fără serviciu și că îi va trimite controale pentru a fi dată afară. La data de 24.10.2019, în jurul orelor 18:00, persoana vătămată a fost oprită în trafic de către suspect, acesta tăindu-i calea cu autoturismul pe care îl conducea. Cu acest prilej, suspectul l-a chemat să-l sprijine în această acțiune şi pe un alt suspect, după care a amenințat-o pe persoana vătămată că de data aceasta nu o mai iartă, a păsuit-o destul și că are relații suficiente cât să poată determina demiterea sa de la locul de muncă pe care îl deține. Ulterior, în seara zilei de 24.10.2019, suspectul l-a contactat pe șeful persoanei vătămate solicitându-i să îi desfacă contractul de muncă persoanei vătămate, făcând aluzie la posibile repercusiuni asupra firmei în cazul în care nu recurge la această variantă”.

Cinci suspecți sunt audiați în acest caz la sediul DIICOT Caraş-Severin, inclusiv șeful Ambulanței Caraș-Severin. Chiar și așa, DIICOT precizează că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

R.M.

5 Comments

  1. Ce sa ceri de la psd? Unu a umblat in chiloti pe strada si l-au bagat extraterestrii pe contrasens, asta e psihopat, mai au unu care cand bea pierde banii partidului prin parc, numai exemplare din astea…

Adaugă comentariu