Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin a organizat, recent, cu sprijinul Primăriei Reşiţa, Festivalul Şahului Reşiţean. O manifestare ce s-a bucurat de un interes deosebit, reunind 70 de iubitori ai sportului minţii din Arad, Timişoara, Giroc, Şag, Parta, Băileşti, Dudeştii Noi, Giarmata Vii, Moldova Nouă, Anina şi Reşiţa, de la copii până la seniori, clasamentele fiind întocmite pe categorii de vârstă.

La „general“ s-a impus Robert Florin Matiş (Clubul de Şah Giroc), cu 6,5 puncte, din 7 posibile. Apoi, turneul principal pentru seniori şi juniori peste 14 ani, omologat de F.R. de Şah (34 de jucători), a fost câştigat de Valeriu Grozav (Muncitorul Reşiţa), cu 6 puncte, la feminin locul întâi a fost ocupat de Maria Magdalena Rohlicek (Mediator Giarmata Vii), cu 5,5 puncte, la juniori pe prima poziţie s-a situat Daniel Cristian Korcsek (Talbot Reşiţa), iar în clasamentul veteranilor s-a impus Ioan Păduraru (Muncitorul). S-au acordat şi două premii fair-play: junioara Bianca Crăciun (Vados Arad) şi seniorul Marin Crăciun (Talbot Reşiţa).

În turneul de şah Blitz, cu 29 de concurenţi la start, podiumul a fost ocupat, în ordine, de Mihai Bolintiş (Muncitorul), 8 puncte, Marius Daniel Milian (Universitatea Arad), 7 puncte, şi Ioan Păduraru, 6,5 puncte. Arbitrajul a fost asigurat de prof. Rodica Vasiliu, maestru al sportului.

Să mai spunem că întrecerea de dezlegări probleme (13 participanţi) i-a avut în prim-plan pe Deian Denis Alboni (Giroc), la juniori 14 ani, şi pe Alexandru David Korcsek (Talbot), la copii opt ani.

2 Comments

  1.  Vad ca tot poza lui Grozav o afisati in ziar si daca se poate a militianului Bolintis. Copiii nu va intereseaza de loc , sau doar astia 2 va dau poze ? La Cupa de Vara , Andrei Ghinea a castigat locul 1 , dar poza care ati amplasat-o in ziar a fost tot a fotomodelului Grozav , iar fetele au fost mentionate primele in text desi au avut mult mai putine puncte decat Andrei Ghinea. Chiar nu va crapa obrazul de rusine ?

  2. Buna Simona, se pare ca esti mult prea aprinsa, eu una nu am auzit de acest prichidel, eu cu sora mea si inca 2 surori sahiste am fost campioane nationale si europene si nu faceam atat tam tam cum faci tu pentru acest prichidel ce a castigat un amarat de concurs local. Daca nu il cunosti pe domnul Grozav abtine-te de la comentarii, el a indrumat ogramada de sahisti si majoritatea au ajuns foarte sus, tie ar trebui sa iti crape obrazul de rusine ca ai avut acest tupeu jegos de a comenta aiurea.

Adaugă comentariu