Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Isteria pestei porcine africane care s-a creat în contextul dramei cu care se confruntă alte judeţe din ţară a dat naştere la tot felul de suspiciuni şi în Caraş-Severin.

E adevărat, dacă am scăpat până acum, asta nu înseamnă că nu există în continuare riscul să ne ajungă din urmă pericolul izbucnirii unor focare. De la aceste temeri şi vâlvătaia creată pe tema pestei porcine africane a pornit şi zvonul că aceasta, totuşi, nu ne-a ocolit, deşi interdicţiile impuse în zonele infestate din ţară, respectiv mişcarea suinelor şi achiziţionarea carcaselor de porc, ar trebui să ne ferească de o posibilă suspiciune în acest sens. Tocmai de aceea, se aude prin târg că zilele trecute s-ar fi ţinut o şedinţă secretă pe acest subiect la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Caraş-Severin, la care s-ar fi adunat mai mulţi factori decizionali.

La solicitarea noastră, managerul Direcţiei Sanitar-Veterinare Caraş-Severin, Nicolae Crista, a declarat că este o minciună că pesta ar fi ajuns şi în Caraş-Severin: „La nivelul judeţului Caraş-Severin nu există nici o suspiciune de pestă porcină africană, cu atât mai puţin o confirmare. Eu voi fi primul din judeţ care va declara acest lucru, dacă va exista vreun caz de pestă porcină africană“.