Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În weekend, Poiana Lupului – Wolfsberg, a găzduit cea de a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz, care s-a încheiat duminică printr-o serie de recitaluri susţinute de artişti din Olanda, Norvegia, Franţa, Germania, Portugalia, SUA şi Cuba.

„Concertele sunt senzaţionale. Ediţia din acest an a fost una foarte reuşită. Foarte mulţi oameni vorbesc cu preţuire despre acest festival şi îl aşteaptă, anual, ca pe un concediu. În plus, la acest festival înveţi foarte multe, fiind o combinaţie între calitatea muzicală a artiştilor şi calitatea artistică a naturii. Dacă ar fi organizat la Bucureşti, nu ar fi deloc acelaşi lucru. O dată pe an, cel puţin, există un pilon pe care să îl susţii, să respecţi ideea de a veni la Gărâna, aşa cum merg musulmanii la Mecca. Anul acesta am găsit, între noi şi o expresie: să ne fie Gărâna uşoară!“, a precizat muzicianul Berti Barbera.

Prezentatorul festivalului, Florian Lungu, consideră că evenimentul creşte simţitor: „Se simte o creştere a festivalului. Colegul şi prietenul nostru, Mircea Tiberian, care nu se grăbeşte cu laudele, a afirmat că este chiar cea mai bună ediţie care a fost până acum în România. Sunt şi mulţi alţi reprezentanţi din generaţia tânără, care se afirmă cu putere. Este foarte plăcut să uiţi de toxinele politicii, de poluare şi lumea rea şi să te simţi energizat şi curat“.

Organizatorul este, şi el, din ce în ce mai mulţumit: „Am reuşit să prezentăm României artişti de primă clasă, mulţi dintre ei în premieră, dar şi artişti valoroşi care vin pentru a doua sau a treia oară. A fost o ediţie foarte muncită, dar a meritat“, a precizat Marius Giura, organizatorul Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna.

Adaugă comentariu