Caraş-Severin, Romania

Topul de 400 de bucăţi ce lipsea de la secţia 61 din Reşiţa a fost găsit la o secţie din Clocotici.

CARAŞ-SEVERIN. Biroul Electoral Județean a recuperat în totalitate, pe parcursul nopții, cele 400 de buletine de vot, a căror lipsă s-a constatat pe parcursul zilei alegerilor, dintr-o secție de votare de pe raza municipiului Reșița. Buletinele de vot sau fost găsite la o secție de pe raza comunei Lupac, din apropierea Reșiței.

„Buletinele au fost recuperate în integralitatea lor. Este vorba de buletine de vot anulate, care nu au fost utilizate în procesul electoral. Aceeași soartă ar fi avut-o și dacă rămâneau în secția constituită la nivelul municipiului Reșița, deoarece, numărul de alegători care s-a prezentat la urne a fost inferior chiar numărului de buletine rămas în secție. Astfel, se poate aprecia că a fost vorba, pe de o parte, de o eroare de distribuire a materialelor electorale, pe de alta, de o lipsă de reacție a Birourilor electorale ale celor două secții de votare”, a declarat judecătorul Rustin Ciasc, președintele Biroului Electoral Județean Caraș-Severin.

Organele de poliție au fost anunțate în timpul nopții de recuperarea buletinelor de vot. Ofițerii competenți s-au deplasat la Biroul Electoral Județean și au procedat la actul de constatare și la luarea de declarații aferente, a precizat preşedintele BEJ. Dosarul penal deschis va fi finalizat în urma finalizării cercetărilor.

1 Comment

  1. Niste fraieri de la o sectie( din Resita) nu au vazut sambata seara ca le lipseste un pachet de 400 voturi in sac iar alti fraieri (din Lupac) nu au vazut sau nu au anuntat ca au un pachet in plus. Bineinteles aceasta suprapus cu proasta distribuire a materialelor.

    si uite asa a ajuns Resita la Breaking News pe toate canalele tv iar 2 amarati erau sa capete dosar penal….

Adaugă comentariu