Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În Caraş-Severin au fost înregistrate şi validate 1.672 de cereri, dintre care 1.535 din prima etapă şi 137 din cea de-a doua.

În această perioadă de înscriei, „la Liceul Decebal din Caransebeş am aprobat o clasă de step-by-step. De asemenea, la Şcoala Gimnazială din Măureni s-au înscris mai mulţi copii decât era prognozat şi am mărit numărul de locuri. Aceeaşi situaţie s-a întâmplat şi la Liceul Teoretic Traian Lalescu din Reşiţa pentru structurile Mociur şi Dealul Mare, dar şi la Liceul Teoretic Traian Vuia pentru structura Ţerova“, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, prof. Ion Moatăr.

În data de 8 iunie a acestui an începe perioada de pregătire a cadrelor didactice care vor preda de clasa pregătitoare. Pentru acest nivel de învăţământ au putut opta copiii care împlinesc vârsta de şase ani până la 31 august 2013, dar şi cei care împlinesc această vârstă în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu