Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prezent în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Reşiţa, inspectorul-şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin, Ştefan Bala, a prezentat situaţia accidentaţilor la locul de muncă, făcând o comparaţie între anii 2010 şi 2011.

De la acesta am aflat că anul trecut au fost accidentate 39 de persoane, cu şase mai multe decât în 2010. În urma acestor nefericite incidente, patru persoane au decedat în 2011 şi alte şapte în urmă cu doi ani. Din numărul total al accidentaţilor înregistraţi anul trecut la nivel judeţean, cei mai mulţi lucrau în sectoarele de fabricare a maşinilor şi echipamentelor, în timp ce restul îşi desfăşurau activitatea în domenii precum silvicultură şi exploatări forestiere, întreţinere şi reparaţii auto.

Potrivit declaraţiilor făcute de Bala, în 2010 au fost înregistrate şapte cazuri de boală profesională, cu două mai puţine decât în 2009. Anul trecut, la ITM au fost raportate alte 13 cazuri de boală profesională, şase la Moldomin SA, şi câte un caz la: CNU-E.M.B. Oraviţa, TMK Reşiţa, GE-MON SRL Mehadia, Serviciul Public de Gospodărire Comunală Bocşa, Ductil Steel Oţelu Roşu, Agrobanat CDC Holding SRL şi Exploatarea Minieră Cozla.

Roxana Bălan Nafiru