Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Începând din această dimineaţă, de la ora 7, şi până diseară, la ora 21, vă puteţi alege primarii pentru următorii patru ani şi preşedintele Consiliului Judeţean, precum şi consilierii locali şi cei judeţeni. La ora 7, prezenţa la vot era redusă în întreg judeţul.

ORA 9. Prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a făcut un apel la oameni să meargă să voteze. Au fost semnalate mai multe cazuri, în special în mediul rural, de persoane care vor să voteze cu însoţitor.

În localităţile rurale se aşteaptă o prezenţă mai mare între orele 12 şi 13 când oamenii ies de la biserică. Probleme, cum ar fi prezenţa afişelor electorale în apropierea multor secţii de votare, ne-au fost semnalate la prima oră. De asemenea, ieri am primit la redacţie mai multe sesizări că în tot judeţul continuă campania electorală, sub diverse forme.

Pentru alegerile locale 2012, în judeţ sunt organizate 357 de secţii de votare iar numărul cetăţenilor cu drept de vot din Caraş-Severin este de 281.077. 9.624 dintre aceştia vor vota pentru prima oară. Marea problemă, nu doar în Caraş-Severin, constă în faptul că numărul votanţilor de pe liste este cu mult mai mare decât cel real, deoarece, conform spuselor mai multor cititori, datele sunt la nivelul anului 2007, iar ultimul recensământ a evidenţiat mult mai puţini locuitori în Caraş-Severin.

Sesizări, nereguli şi orice alte informaţii despre alegerile locale din această zi ne puteţi trimite pe adresele de email jurnaldecaras@informmedia.ro, redactia@caon.ro, flavius.tutuianu@informmedia.ro şi antoniu.mocanu@informmedia.ro. În cursul zilei de azi veţi puteţi citi pe www.caon.ro diverse ştiri despre cum decurg alegerile locale 2012 în judeţ, la fel şi în ediţia de mâine a Jurnal de Caraş-Severin. Despre prezenţa la vot vom primi date actualizate, la diverse ore, de la Biroul Electoral Judeţean.

Au drept de vot cetăţenii români şi ai UE, aflaţi în România, care au împlinit 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor. Ca să votaţi trebuie să prezentaţi cartea de identitate (inclusiv cea provizorie), buletinul de identitate, paşaportul diplomatic sau cel de serviciu – valabile. În cazul elevilor din şcolile militare e suficient carnetul de serviciu militar.

Veţi primi câte patru buletine de vot, câte unul pentru consiliul local, consiliul judeţean, primar şi preşedintele CJ. Prezenţa în cabinele de vot a oricărei persoane în afara celei care votează este strict interzisă. Excepţie fac alegătorii cu probleme speciale, care pot desemna un însoţitor în cabina de vot.

JCS – N.C.

Adaugă comentariu