Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru a-i scuti pe reşiţeni de drumurile obositoare şi costisitoare la clinicile şi spitalele din Timişoara.

În ideea diversificării şi creşterii calităţii actului medical, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Waldemar Murgu, a făcut deja câţiva paşi. Pus pe fapte mari, el a discutat cu medicii în această direcţie, unele operaţii dificile, pentru care pacienţii trebuiau să meargă la Timişoara sau în alte centre universitare, urmând să se facă la noi.

„Vom reintroduce operaţiile laparoscopice. Asta în mai multe categorii de operaţii, nu numai în colecist. Am discutat cu cei de la Chirurgie, deja am început să le aloc buget pentru că, practic, ei ştiu să facă şi o fac însă, din lipsa bugetului, nu au fost materialele necesare. Am început să facem acest lucru. La Ortopedie am vorbit cu doamna Corcan, care se va specializa în operaţii artroscopice la genunchi, de exemplu. Deci, toate acestea au fost în gândul meu şi deja sunt în curs de rezolvare, unele aproape rezolvate“.

Murgu a adăugat că au fost cumpărate holtere pentru supravegherea pacienţilor la distanţă: „Au fost cumpărate mai multe holtere, care se pun pe piept şi, pe un calculator, medicul cardiolog urmăreşte pacientul de acasă sau ia holterul respectiv şi îl introduce în calculator, unde vede pulsul şi tensiunea la diferite ore. Chiar dacă nu sunt medic, am avut răbdarea să discut cu fiecare medic în parte şi am constatat că marea majoritate a medicilor este bine intenţionată şi dornică să facă ceva“.

Vizavi de calitatea actului medical, Murgu a mai spus că a contactat cea mai renumită clinică din Elveţia, dar a vorbit şi în Austria, unde a solicitat schimburi de experienţă şi training pentru medici. De asemenea, pe secţia de Oncologie, s-a reîntors în oraşul natal un tânăr rezident, care va lucra împreună cu medicul oncolog dr. Melania Bengulescu, această secţie urmând să fie foarte mult ajutată de programul transfrontalier. 

 

 

 

2 Comments

  1. „Deja am inceput sa le aloc buget”-se crede stapinul spitalului?! isi da aere de mare manager ca si cind e mosia lui.D-zeule, cine a ajuns sa conduca acest spital!

    • Auzi omule nu mai critica degeaba,inainte de a afirma ceva fata de domul Murgu gandeste serios si nu mai asculta la comanda altuia !.

Adaugă comentariu