Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cea mai reprezentativă grupare sportivă din judeţ, CSM Reşiţa, condusă de către directorul general Rusalin Fîc, domină Top Sport Caraş-Severin 2011.


JURNAL DE CARAŞ-SEVERIN: Domnule director general Rusalin Fîc, istoria clubului pe care îl reprezentaţi devine tot mai bogată. Cum caracterizaţi anul 2011?
RUSALIN FÎC: Fără să fim lipsiţi de modestie, CSM Reşiţa a fost reprezentat, în anul recent încheiat, la cel mai înalt nivel sportiv. Este un lucru minunat să ai sportivi valoroşi, care să facă performanţa Reşiţei, egală cu cea a României. Mă refer aici la faptul că Alina Vuc, Sebastian Uţă şi Vlad Caraş au adus României singurele medalii în competiţiile internaţionale de lupte juniori. Avem sportivi în clasamentele naţionale şi chiar în fruntea acestora, pe federaţii sportive. Cred că vom fi, în clasamentul Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret pe anul 2011, în primele 30-40 de locuri, din totalul de aproape 900 de cluburi din ţară.

JCS: Pe ce vă bazaţi? Altfel spus care este zestrea de medalii pe care le-aţi obţinut în 2011?
R.F.: Rezultatele sportivilor noştri sunt oglindite de cele 69 de medalii, dintre care 27 de aur, 22 de argint şi 20 de bronz, contabilizate de şapte, din cele nouă discipline sportive, dintre care 31 la lupte, trei la atletism, zece la box, 15 la înot, şapte la radioamatorism, două la gimnastică şi una la culturism.

JCS: Printre acestea se regăsesc şi performanţele pe plan internaţional.
R.F.: Vreau să remarc cele patru rezultate foarte bune, la competiţiile de lupte. La campionatele mondiale şi europene ne mândrim cu medalii de bronz obţinute de Alina Vuc la mondialele şi europenele de juniori, Vlad Caraş, medaliat cu bronz la europenele de cadeţi şi cu locul cinci ocupat de Sebastian Uţă, la europenele de juniori.

JCS: Puteţi vorbi şi despre capitolul neîmpliniri?
R.F.: Fireşte că ne-am fi dorit mult mai mult. Însă am fost nevoiţi să schimbăm modul de finanţare a secţiilor pe ramuri de sport şi a sportivilor, pentru a face faţă resurselor financiare modeste. În 2011 am concentrat finanţarea, în principal, pe disciplinele olimpice şi pe sportivii de performanţă. Astfel, am pierdut medalii, dar nu am pierdut sportivi, deşi era un interes general al cluburilor din ţară pentru sportivii noştri de elită. Doresc să le mulţumesc şi cu acest prilej antrenorilor şi sportivilor noştri, pentru efortul lor zilnic.

JCS: Ce ne puteţi spune despre latura investiţiilor?
R.F.: Din păcate, din punct de vedere al investiţiilor nu ştim prea multe despre ce se va întâmpla. În 2011 ne-am preocupat pentru întreţinerea Complexului Sportiv „Francisc Vaştag“. Dar, avem, în continuare proiectul „Hotelul Sport“, însă nu avem o soluţie pentru finanţarea lui. Poate vom încerca o finanţare de tip public-privat.

JCS: Am intrat în 2012. Ce obiective v-aţi propus?
R.F.: Principalul nostru obiectiv este participarea la Jocurile Olimpice de la Londra. Va fi foarte greu de atins, dar imposibil. În rest, cât mai multe medalii, cât mai mulţi sportivi al loturile naţionale.

JCS: Credeţi că veţi ajunge la cifra 1.000 de medalii?
R.F.: Ziua în care vom câştiga medalia cu numărul 1.000 va fi una deosebită, pe care ne-o dorim de aur. Şi suntem încrezători că o vom atinge, plecând de la faptul că, până acum, CSM Reşiţa a obţinut 939 de medalii. În acest context, pentru a ne păstra sportivii ne propunem o activitate motivantă atât pentru sportivi cât şi pentru antrenori. Obiective care vor putea fi atinse doar cu susţinerea financiară a Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, a Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi a Consiliului Local Reşiţa, de sprijinul cărora ne-am bucurat de-alungul anilor.

Adaugă comentariu