Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Mii de persoane au participat la ediţia din acest an a manifestării. Nu au lipsit muzica populară, uşoară şi clasică, micii, berea şi multă veselie. Luni, Ruga de la Oraş se va încheia cu un concert al Andrei.

Mii de gugulani în parcul Teiuş, mici, bere, folclor autentic dar şi concerte cu nume mari ale showbiz-ului românesc – acestea au fost doar câteva din ingredientele Rugii de la Oraş, tradiţionala manifestare a Caransebeşului, organizată în fiecare an, imediat după Paşte. Deschiderea oficială a avut loc vineri, când alaiul de cântăreţi şi dansatori a plecat spre parcul Teiuş, prin centrul Caransebeşului.

„Este poate cea mai frumoasă şi bogată Rugă de când am început această tradiţie“,a caracterizat Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură, cele patru zile de sărbătoare. Primele două au fost dedicate folclorului bănăţean şi sârbesc, pe scenă urcând ansambluri din Caransebeş, Armeniş, Borlova, Bolvaşniţa şi Ghiroda, dar şi solişti precum Ştefan Isac, Doriana Talpeş sau Cornelia Lupulescu.

Duminică, gugulanii s-au împărţit între două locaţii, asta pentru că organizatorii au pregătit o surpriză şi pentru iubitorii de muzică clasică – un concert susţinut de Filarmonica din Arad, cu partituri ale unor compozitori celebri, în faţa Catedralei „Învierea Domnului“.

Dincolo, pe scena din parcul Teiuş, miile de gugulani au pregătite pentru ziua de duminică demonstraţii de dans sportiv şi de societate, muzica Beatles-ilor şi două concerte marca Pepe & Band şi Vama, ziua urmând a se finaliza cu un foc de artificii. Spre deosebire de alţi ani, Ruga de la Oraş se va încheia într-o zi de luni.

Pentru luni, de Sărbătoarea Sf. Mare Mucenic Gheorghe, municipalitatea a pregătit un spectacol folcloric extraordinar cu ansamblul „Doina Timişului” şi un recital de excepţie al uneia din cele mai îndrăgite soliste ale României, Andra, acompaniată de trupa ei.

Lidia Almăjanu