Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Școlar Reșița a remizat sâmbătă, 28 aprilie, pe teren propriu, 1-1, în partida cu ACS Șirineasa, într-un meci din etapa a XXV-a a Ligii a III-a, Seria a IV-a.

Rosso-nerii au început bine meciul și au demonstrat că se pot bate cu Șirineasa de la egal la egal. Singurul gol al Reșiței a fost înscris de Petru Vădrariu în minutul 28 al meciului printr-o lovitură de cap. În partea a doua a jocului, Șirineasa a intrat mult mai motivată de la cabine și a pus presiune pe Reșița, care s-a retras și a încercat să apere acel avantaj minim. După mai multe șanse irosite, ACS Șirineasa a egalat în prelungirile partidei prin Cocică, iar CSM Școlar a ratat șansa de a se apropia în clasament de rivala sa la promovare.

Totuși, reșițenii încă mai au șanse la promovare. Dacă Șirineasa va fi depunctată cu nouă puncte, iar CSM Reșița câștigă toate meciurile până la final, elevii lui Daniel Oprița vor termina campionatul pe primul loc. Supărat că n-a reușit să câștige toate cele trei puncte din acest joc, antrenorul reșițean a declarat că după ce se va încheia campionatul, indiferent de locul în clasament al echipei, va pleca.

„Nu știu ce ar mai fi de spus după acest joc. Practic, cei de la Șirineasa ne-au luat cinci puncte în două meciuri. De la început le-am spus băieților să nu lăsăm distanță între compartimente și să nu creăm spații. Am auzit oamenii în tribună că spuneau să nu băgăm autobaza, dar la ce echipă are Șirineasa, nu am putut să ne deschidem. Sunt foarte mulți jucători buni la ei care n-au prins lotul, jucători care au evoluat în Liga I. Noi ne-am luptat pentru fiecare minge și vreau să-mi felicit jucătorii pentru acest lucru. Nu vreau să găsesc scuze, dar am fost aproape de un rezultat mare. În repriza a doua i-am lăsat să ne domine și am încercat să-i prindem pe contraatac. Nu au avut prea multe ocazii, iar golul lor a venit dintr-o neatenție a noastră. S-a văzut că jucătorii noștri erau obosiți și n-am putut să fac foarte multe schimbări în echipă. Șansele la promovare nu sunt compromise. Chiar dacă am fi câștigat, tot ar fi trebuit să așteptăm ca Șirineasa să fie depunctată cu nouă puncte. Șirineasa se mai poate încurca la Lugoj, dar noi trebuie să câștigăm tot până la final. Este o diferență de buget foarte mare între noi și ei. Toată lumea vrea, și eu vreau, să jucăm altfel, dar nu e ușor. Eu chiar dacă promovez sau nu, tot plec. N-am venit să iau bani de la Reșița. Eu am venit să ajut. Dacă aș fi venit de la început la echipă, sunt sigur că ne băteam cu Șirineasa fără să fie depunctată. Am încercat să aduc mai puțini jucători ca să mă încadrez în buget, iar acum nu pot să fac schimbări. Dar la acest lucru nu se gândește nimeni. Mi-a mai zis și Viorel Lolea să mai iau jucători, dar nu am vrut să iau, ca să nu zică cineva ca am venit să cheltui banii Reșiței. Am decis să mă încadrez în acel buget stabilit și să aduc jucători mai puțini, dar buni. Dacă nu mi-ar fi păsat, aș fi putut să cer 30 de jucători noi și să țin 10 prin tribună. Acum, am la antrenament numai juniori. Dacă nu am fi luat gol în minutul 91, lumea ar fi zis bravo, dar acum e ușor să fim criticați. Am fost la trei minute să ne iasă ce ne-am propus. Acesta e fotbalul. Dacă ne-am fi deschis, am fi creat spații și sunt sigur că se termina scorul 5-2 pentru ei. Îmi place să atac, dar câteodată trebuie să ne uităm și ce adversar întâlnim”, a declarat Daniel Oprița, antrenorul echipei CSM Școlar Reșița.

CSM Reșița: Zimmermann, Szijj, Bactăr, Puțanu, Liuba, Vaștag, Breșneni, Costin, Copaci, Vădrariu și Staicu. Au mai jucat Ene, Negoescu și Hrudei.

Următorul meci al Reșiței va fi vineri, 4 mai, de la ora 18, când va întâlni în deplasare formația Millenium Giarmata.