Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deşi a sosit pe poziţia a doua, ştafeta de fete de 4×50 m mixt a fost descalificată.

În Bazinul Olimpic din Bacău s-au desfăşurat, la finele săptămânii trecute, timp de două zile, Campionatele Naţionale de înot pentru copii10 şi 11 ani. De la Clubul Sportiv Şcolar-Clubul Sportiv Municipal Reşiţa au participat 16 sportivi, însoţiţi de antrenorii Marius Creţeanu şi Nadia Câmpan. A fost o competiţie de anvergură, cu peste 350 de înotători.

În final, delegaţia reşiţeană a înregistrat un loc doi şi mai multe prezenţe în primii zece competitori, pe categorii de vârstă şi pe probe. Performera a fost Roberta Baciuna, clasată pe poziţia a doua a probei de 50 m bras, devenind vicecampioană naţională. Din păcate, ştafeta de 4×20 m mixt, alcătuită din Roberat Baciuna, Viorica Mehedinţeanu, Karina Csonti şi Seline Berger, situată pe locul secund, a fost descalificată pentru un schimb nereuşit. Un rezultat onorabil a realizat şi ştafeta de băieţi, formată din Denis Popescu, Erwin Schmelas, Robert Vuia şi Denis Palescu, cu un loc patru şi un loc cinci.

„Sportivii au avut evoluţii foarte bune, ca timpi, având în vedere că majoritatea au doar două concursuri la activ, ne-a declarat prof. Marius Creţeanu, directorul Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa. Păcat că am pierdut un loc la ştafetă”.