Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În ediţia de mâine, Jurnal de Caraş-Severin vă oferă o pagină specială cu reţete gustoase şi aromate din bucătăria Marii Britanii, şi nu numai.

Micul dejun englezesc este poate una dintre cele mai săţioase combinaţii pentru prima masă a zilei. Omleta este o parte importantă a micului dejun englezesc. În locul ei, se mai poate opta pentru oul ochi, dar niciodată ouă fierte sau preparate prin altă metodă care, odată aşezate pe pâinea prăjită, ar putea să o înmoaie până la refuz. Englezii iubesc pâinea prăjită înmuiată în gălbenuşul moale al oului ochi, cu condiţia ca el să nu fie prăjit pe ambele părţi până la întărirea gălbenuşului. Britanicii obişnuiesc să pună oul între două felii de pâine prăjită şi să îl consume ca un sandwich. În traducere liberă, baconul este nimic altceva decât şunculiţa de porc pe care şi noi o consumăm cu plăcere. Dar atunci când spunem „bacon“ ne gândim la o carne crocantă, delicioasă, săţioasă, care merge perfect în combinaţie cu omleta sau ouăle despre care vorbeam mai sus. De asemenea, chiar dacă supa englezească de afumătură şi mazăre trebuie consumată cu moderaţie, este ideală pentru momentele în care aveţi musafiri.

Adaugă comentariu