Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Subiectul, ce n-a putut sensibiliza angajatorii, motivaţi de câştiguri, a trecut în sfera non-guvernamentală.

Cine n-ar vrea o societate mai bună în care patronii să se gândească şi la cei care trudesc pentru ei, să le crească salariile şi să ţină cont de faptul că au patru copii acasă sau că au nevoie de un program de lucru adaptat nevoilor familiale? Sau în loc să se gândească doar la scos profit, să aibă în vedere faptul că nu toate resursele trebuie epuizate la maximum, ci că este nevoie de o protecţie a mediului, pentru ca şi generaţiile viitoare să aibă dreptul la dezvoltare? Ei bine, toate acestea au fost puse, marţi, pe tapet la o întâlnire între ONG-uri, derulată sub cupola Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Ideea de responsabilitate socială, de folosire judicioasă a resurselor, inclusiv a celei umane, care ar trebui să se bucure de un alt tratament, a fost subliniată de expertul Ana-Maria Lăpăduş (foto), venită din Capitală, vicepreşedinte al Asociaţiei REPER 21 (Reţeaua Europeană pentru Promovarea unei Economii Responsabile), în cadrul prezentării făcute la Agenţia de mediu.

De fapt, iniţiativa este o prelungire a proiectului Societal, care acţionează în aceeaşi direcţie, cea a dezvoltării durabile, în care pe lângă factorul economic, să primeze şi cel social, dar şi aspectele legate de protecţia mediului, după cum ne-a explicat Nadia Potoceanu, preşedintele fundaţiei Activity pentru resurse şi dezvoltare durabilă.

Ideile de mai sus au fost prezentate mediului de afaceri, însă pragmatismul predominant a făcut ca lucrurile să rămână doar la stadiul de discuţii. Aşa că iniţiativa a fost trecută în sfera sectorului neguvernamental pentru ca, în viitor, puterea exemplului să fie cea care să determine vreo reacţie din partea mediului de afaceri.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu