Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După o nouă săptămână de hârtii la Evidenţa Persoanelor, datele arată că reşiţenii continuă să fie tot mai puţini.

Prima săptămână a lunii februarie arată un tabel deloc plăcut vizavi de evoluţia populaţiei din municipiu. Astfel, potrivit Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Reşiţa, în săptămâna precedentă au fost înregistrate 18 naşteri şi… 33 de decese. Au fost înregistrate cinci căsătorii, au fost emise 12 duplicate de pe certificatele de naştere, şi câte cinci de pe cele de căsătorie şi deces, şi au fost preluate acte pentru alte opt căsătorii. Tot pe linie de stare civilă, au mai fost transcrise două acte de naştere, unul de căsătorie, alte două de divorţ, au fost aprobate patru referate de transcrieri, au fost emise zece livrete de familie, au fost operate 33 de menţiuni pe marginea actelor de stare civilă, au fost trimise 15 menţiuni, 33 de radieri din registrul electoral (decese, sentinţe judecătoreşti privind interzicerea dreptului de vot) şi altele.

La capitolul evidenţa persoanelor, situaţia arată astfel: au fost preluate de la cetăţeni acte în vederea eliberării a 230 de acte de identitate, aplicării a 17 vize de reşedinţă şi emiterii a cinci cărţi provizorii de identitate. În decursul săptămânii, au fost eliberate 145 de cărţi de identitate, au fost aplicate zece vize de reşedinţă şi au fost emise zece cărţi provizorii de identitate. Au trecut de procesare 175 de cărţi de identitate, zece vize de reşedinţă şi 15 cărţi de identitate provizorie.

Au fost solicitate verificări în teren pentru șapte persoane, fotografii în teren pentru trei persoane, au fost transmise patru adrese pentru Impozite şi Taxe, şi altele. Trebuie subliniat faptul că Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Reşiţa se ocupă atât de identitatea cetăţenilor municipiului, cât şi de cea a locuitorilor unui număr de 11 comune din jur. Reşiţei îi sunt arondate, pe linie de evidenţă a persoanelor (nu şi pe cea de stare civilă!), localităţile Brebu, Brebu Nou, Caraşova, Dognecea, Ezeriş. Fîrliug, Goruia, Lupac, Târnova, Văliug şi Zorlenţu Mare.