Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aleşii au aprobat scutiri pentru reşiţenii care doresc să-şi plătească dările din anii precedenţi.

Municipalitatea reşiţeană a dorit să le transmită cetăţenilor că aleşii urbei au reuşit să bată palma şi pentru binele lor. Mai exact, a fost aprobată instituirea unor facilități fiscale constând în anularea accesoriilor (majorări şi penalităţi) aferente obligațiilor fiscale principale restante la data de 31 decembrie 2018 inclusiv, datorate bugetului local al municipiului Reșița. Scutirea se acordă numai contribuabililor persoane fizice care achită restanțele principale până la data de 15 decembrie 2019. Pentru a beneficia de această facilitate, cei în cauză trebuie să achite integral datoriile înregistrate până în 15 decembrie 2019, să depună o cerere de scutire de la plata accesoriilor (tot la ghişeul Direcţiei de Impozite şi Taxe) şi să nu aibă datorii către bugetul urbei provenite din chirii, redevențe sau orice alt tip de creanțe gestionate de Direcția pentru Administrarea Domeniului Public și Privat al Municipiului Reșița. Verificarea existenței/inexistenței unor astfel de restanțe va fi efectuată de către Direcția Impozite și Taxe.

Cum se plăteşte?

Potrivit directorului executiv Florin Ion Brabete, „la nivelul Direcției Impozite și Taxe sunt disponibile următoarele mijloace de plată a impozitelor și taxelor locale: plata în numerar la ghișeele serviciului; plata cu cardul bancar la ghișeele serviciului, fiind acceptate atât cardurile de debit cât și de credit; plata prin mandat poștal; plata prin virament bancar cu ordin de plată; plata online prin intermediul cardului bancar. Acest tip de plată se poate face prin intermediul platformei ghiseul.ro, iar pentru efectuarea acestui tip de operațiune se accesează de către contribuabil platforma menționată, unde i se generează un nume de utilizator și o parolă pe care ulterior contribuabilul poate să o personalizeze. Astfel, plata se poate face din orice loc prin simpla acccesare a acestei platforme, unde va putea vizualiza oricând impozitele și taxele pe care le are de plată și va putea alege ce plată face și suma pe care o plătește“.

Programul casieriilor Direcției Impozite și Taxe este următorul: Corpul II (Piața 1 Decembrie 1918, nr. 9) în toate zilele lucrătoare începe programul la ora 8.00, funcţionând până la 16.00 luni, marţi şi joi, până la 18.00 miercuri, respectiv până la 13.30 vineri; Corpul IV (B-dul Republicii, nr. 18) se deschide zilnic la 8.00, funcţionând de luni, până miercuri, până la 16.00, joi – până la 18.00, iar vineri – până la 13.30.

Antoniu Mocanu

3 Comments

 1. Minunat !
  Nu plătești cu anii și ești absolvit de penalizare.
  Faină treabă !
  Tot e bine că fraierii plătesc la timp…

  • Iulicafarafrica Reply

   Domnul fost avocat al popo(r)ului Ciorbea, sluga pesedista , a fost scutit de 280 000 lei penalități . Nu și-a plătit 10 ani taxele că n-a avut de unde. Așa că asta e parfum…

 2. Este an electoral,votantii platitori de taxe si impozite inclusiv si fraierestenii platitori la timp inaintea perioadei de scadenta, nu trebuie sa fie urechiati,penalizati,inchizitionati,admonestati,pusi la zidul infamiei si de ce nu chiar impuscati,dar trebuie sa fie premiati,mangaiati,felicitati,invitati la restaurant,baluri,cazinouri MOCA cu familiile lor toti votantii care uita,omit,si chiar voit nu isi platesc la timp taxele si impozitele.Asa tara,asa institutii,asa popor,halal sa ne fie!Hai sictir!

Adaugă comentariu