Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Totul pentru plata taxelor şi a impozitelor locale, care, luni, 11 ianuarie, prima zi lucrătoare, au adunat cozi aproape interminabile.

Cine ar crede că la cozi au stat doar cei care n-au ce face pe acasă se înşeală! Luni, 11 ianuarie, Direcţia de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Reşiţa şi-a deschis porţile pentru o primă zi de lucru cu publicul şi, evident, o primă zi de încasări, iar unii chiar aveau de rezolvat treburi urgente. Ultima zi de lucru de anul trecut a fost 30 decembrie, iar de atunci, toţi cei care au adunat amenzi de circulaţie, au vrut să susţină examenul pentru permis sau au avut alte treburi de rezolvat implicând plata unei taxe la primărie au avut de aşteptat până în 11 ianuarie.

S-au format cozi de la primele ore ale dimineţii, rândurile fiind îngroşate de cei de la şcolile de şoferi, urmând o perioadă de examene. Conducătorii auto care au încasat amenzi zilele trecute au la dispoziţie inclusiv ziua de 12 ianuarie pentru a beneficia de facilitatea prevăzută în Codul rutier, de a achita jumătate din minimul special al amenzii.

Şi chiar dacă s-au format cozi, trebuie spus că funcţionarii municipalităţii s-au mişcat repede iar oamenii nu au avut de aşteptat prea mult. În plus, cei care plătesc totul la început de an, beneficiază de o reducere.Bonificaţia de 10% se acordă şi în 2016, dacă se achită integral impozitul aferent acestui an“, a precizat Elena Dragomirescu, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Reşiţa. Cei care nu doresc sau nu pot să achită integral impozitul, o pot face în două tranşe semestriale, însă nu mai beneficiază de reducerea de 10%. În acest caz, termenele de plată sunt 31 martie, respectiv 30 septembrie. Nerespectarea acestui termen atrage după sine o majorare de 1% pe lună sau fracţiune de lună. Până anul trecut, majorarea de întârziere era de 2% pe lună.