Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Gala Campionilor la karting a avut loc, recent, în municipiul de pe Bârzava. Cei mai merituoasă echipă în 2013 a fost cea de la Palatul Copiilor și Elevilor Reșița.

Piloții de la Cercul de karting s-au încununat pentru al treilea an consecutiv cu titlul național în competiția școlară. După șase etape de excepție, piloții pregătiți de Sorin Savu și-au trecut în cont atât titlul pe echipe, cât și prezențe pe podium la mai multe clase de concurs.

La clasa Bambini, podiumul a fost în exclusivitate reșițean, cu Sebastian Puia pe primul loc, urmat de Fabian Bodac și de Roberta Bodac. La clasa PUFFO 60 cmc, pe primul loc s-a situat Maximilian Hammer, la aceeași clasă Lavinia Puia ocupând locul 3, iar Alex Brașovanu locul 5. La clasa Mini 60 cmc, Robert Uturaș a ocupat locul 2, iar Sebastian Șelariu a fost pe locul 3. La clasa Cadett 80 cmc, de la Palatul Copiilor și Elevilor Reșița , Mădălin Albai a fost pe locul 6, Andrei Păunescu pe locul 7, iar Andrada Neacșu pe locul 10, toți trei fiind debutanți.

Rezultate bune s-au obținut la clasa 100 cmc Juniori, câștigată de Flavius Minofsky, urmat pe locul secund de un alt reșițean, Robert Stiegelbauer. La clasa 100 FA, reșițeanca Andreea Vîlsan s-a situat pe locul al treilea, Alex Micșa pe locul 10, iar Darius Vîlsan pe locul 12. Debutant la clasa KZ 125 cmc, Iulian Rusu și-a demonstrat valoarea și la o clasă superioară, cucerind un nou titlu național, după cel de anul trecut la clasa 100 FA. În 2013, succesul a fost și mai puternic savurat, întrucât printre învinșii lui Iulian Rusu s-a numărat și multiplul campion național Otto Nagy. La clasa Mobra seniori – 50 cmc, Palatul Copiilor și Elevilor Reșița a avut trei reprezentanți, Iulian Rusu a ocupat locul 2, Alex Micșa locul 4, iar Sebastian Pârvu locul 11.

Toate aceste rezultate la individual au adus Cercului de karting al Palatului Copiilor și Elevilor Reșița un binemeritat loc 1 pe echipe, cu 120 de puncte, pe un podium completat de Clubul Copiilor Carei și Clubul Copiilor Turda.

Carmen Dobre