Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După ce Jurnal CS și Caon.ro au scris zilele trecute de bicicletele pe care reșițenii le vor putea folosi gratuit, doar prin intermediul unei aplicații telefonice, foarte mulți cititori ne-au întrebat ce trebuie să facă pentru a circula cu bicicletele respective.  „Cum se procedează?”, „Care este numele aplicației” au fost întrebările cele mai des puse de oamenii care, altfel, au salutat inițiativa municipalității reșițene.

Răspunsurile la aceste întrebări le-am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa, Andrei Apostol. Și, din păcate, nu sunt unele care să-i bucure pe nerăbdătorii reșițeni.

„Deocamdată s-a făcut doar achiziţia bicicletelor, dar soluţia dării în folosinţă încă se caută. Sunt mai multe variante, o căutăm pe cea mai bună în aşa fel încât să nu fie probleme. Deocamdată, bicicletele nu pot fi folosite. Aplicaţia nu este gata. Oricum vom anunţa din timp, vom testa, oamenii nu vă întreabă numai pe dvs., ne scriu și nouă la Primărie. Când lucrurile vor fi puse la punct, vom anunţa“, ne-a spus oficialul Primăriei Reșița.

Așadar, pentru moment, bicicletele au putut fi doar admirate, fiind expuse în Centrul Civic și în Parcul Tricolorului. Până la o plimbare pe promenadă cu noile mijloace de transport nepoluante, reșițenii sau turiștii care vin la noi mai au puțin de așteptat.

N.C.

7 Comments

  1. Alta manevra jenanta marca Taitelu!Penibil fara frontiere,ca de obcei,asta il caracterizeaza!Asa mi-as dori sa le suteasca tiganii,ca tot sunt noi….sa faca si ei un ban pentru zile negre!O sa mearga aplicatia,asa cum merge aia pentru cardurile de sanatate….Bani aruncati,banii europeni,trebuie tocati fara mila….pe chestii inutile si absurde….Cohortele de turisti din Resita se simt foarte frustrati,asa e…se uita cu jind la bicicletele care stau nefolosite si la minunatele piste pentru biciclisti din superba noastra urbeNumeroasele obiective turistice plang sa fie vizitate,avem placi metalice care ne indica istoricul minunatelor obiective turistice din orasul nostru european bio si eco la pachet….smart e de mult timp deja…. 200 %….!Ridicol fara frontiere…

  2. Dragi resiteni,aveti putintica rabdare ca inca e prea devreme…inca nu au venit ploile de toamna ! Pana atunci le puteti admira cum se coc la soare si le mananca praful amboulea…”Premarul” face ca fratele lui Robu de la Timisoara,(cu vaporasele),intai le cumpara,asteapta sa putrezeasca si dupa aceea construieste aplicatia.Zeciuiala sa ajunga in buzunar ca restul nu mai conteaza.Noaptea mintii,nu alta…

  3. Iar vor fi discuții că suntem răi, cârcotași și nu vrem să ne plimbăm pe biciclete cu wifi și watsup moca:))))) dar nu va fi așa de curând.:)))

  4. Asa prin ianuarie 2020 ca să trăim la maxim senzația mergând pe promenada acoperita de zăpadă (sa speram ca nu parțial topita)

  5. ce mai, biciclete le trebuie, si mai ales pensionarilor,ca ceilalti sint deja utilizatori constanti ? un haos aproape total in resita de azi,lucrari si deranj total pt locatarii din zona lunca, cu tot felul de santuri si gropi, canalizari si asfalt spart, parcari in centru aiurea, fara vreun pic de gindire, si bani pt buget, dar mai ales taxe si impozite marite cu 50%, foarte mult de altfel pt orice oras din tara. in timp ce in toata tara impozitul la masini este aprox normal, la resita este marit cu 50% de ce:? pt a avea primarul bani pe care sa ii cheltuie aiurea. pe tot felul de prostii. apropo, vedeti ca platanii din centrul orasului, aduce cu ei o ginganie periculoasa pt oameni si anume, TIGRUL DE PLATAN.o insecta ce face ravagii, mai ales daca o aduci in locuinta. dar cine sa mai gindeasca ce face, acest primar.daca pt o masina de 2998 cmc, in toata tara se plateste 2200 lei, la resita se vor plati 3240 lei, majorarea cu 50% decisa de liberalii resiteni, in frunte cu primarul.

  6. prostii liberale si comisioane sau bani cheltuiti aiurea, din taxele resitenilor majorate cu 50%? in restul tarii,pt o masina de 2991 cmc, se plateste 2200 lei, pe cind la resita, se vor plati 3240 lei,ca deh, asa vor liberalii resiteni? cum este posibil sa faci astfel de majorari pe taxe si impozite? cind in toata tara este intr un fel, la resita e altfel? si mai ales la bani? nu are primarul bani de stricat si de tocat?

  7. Cum adică „Aplicaţia nu este gata.”? Faceţi o aplicaţie de la zero? Ar fi absurdul total. Sunt mii de localităţi în lume care au acest serviciu, credeţi că fiecare şi-a făcut aplicaţia proprie? Sunt o mână de aplicaţii cu această destinaţie, setezi câţiva parametri şi îi dai drumul. Nu trebuie reinventată roata. Iar parametri aceia sunt şi ei banali, gen tarif (dacă există), restricţii orare, restricţii geografice (geofencing) etc.

Adaugă comentariu