Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – HC Adrian Petrea Reșița – Steaua București 27-29 (12-14), în etapa a XXIII-a a Ligii Naționale de handbal masculin.

Handbaliștii de la HC Adrian Petrea și-ar fi dorit să încheie încă de sâmbătă seara socotelile în privința calificării în play-off-ul Ligii Naționale. În cazul unei victorii, elevii lui Adrian Petrea obțineau în premieră calificarea matematică în această fază a competiției, cu trei etape înaintea încheierii sezonului regulat. Încurajată de un public fantastic, transformat ad-hoc în al optulea jucător, echipa reșițeană a condus în câteva rânduri, dar Steaua a gestionat mai bine finalul de meci și s-a impus cu 29-27.

Handbaliștii reșițeni au ratat foarte mult în primele minute ale meciului și Steaua a reușit să se desprindă la 7-2 în minutul 12, apoi la 9-3 în minutul 14. Până la finalul primei reprize, gazdele au reușit să reducă din diferență și la vestiare se intră cu avantaj de două goluri de partea Stelei, 14-12. Repriza secundă a fost începută în forță de reșițeni, care au înscris trei goluri consecutive și au preluat conducerea pe tabela de marcaj, 15-14 în minutul 33. Repriza secundă a fost animată și tensionată în același timp, a oferit dese răsturnări de scor, faze și goluri spectaculoase, dar și decizii ale arbitrilor care au iritat vulcanicul public reșițean. Oaspeții au revenit pe tabelă, s-au desprins la două goluri, dar Reșița a avut din nou puterea să revină și să egaleze la 25. La scorul de 25-25, cu cinci minute înainte de final, s-a produs unul din momentele importante ale partidei, considerat de mulți ca fiind decisiv, atunci când extremele echipei reșițene au scăpat pe contraatac, Florin Dospinescu nu a aruncat direct la poartă, ci a încercat o aeriană cu Cristian Lela, iar acesta a preferat o aruncare pe la spate, dându-i posibilitatea portarului Stelei să apere. Steaua a fructificat momentul și s-a desprins decisiv pe final la două goluri și plecat de la Reșița cu trei puncte, lăsând în urmă dezamăgire. HC Adrian Petrea mai are trei șanse de a ajunge în premieră în play-off, iar proxima ocazie este în derby-ul orgoliilor bănățene, de la Timișoara, cu Poli, echipă care și-a asigurat deja prezența în această fază a competiției.

HC Adrian Petrea: Tevzadze, Drăghici – Vaidasigan 8 goluri, Lela 6, Pîrîianu 4, Dospinescu 3, Huta 2, Ignat 1, Popovici 1, Rohozneanu 1, Trifkovic 1, Rugaci, Starchenko, Grozăvescu, Sămînță.
Steaua: Maskevich, Dragomir – Florea 9, Szoke 7, Dinescu 4, Stetsyura 3, Grasu 2, Johannson 2, Apolzan 1, Irimescu 1, Cian, Georgescu, Stanciu, Petrila.