Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cetăţenii municipiului de pe Bârzava sunt chemaţi să pună în ordinea importanţei o serie de proiecte ale urbei.

Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România şi cu sprijinul autorităţilor publice de la nivel local a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru Bucureşti şi cele 40 de reşedinţe de judeţ.

În urma consultării reprezentanţilor Primăriei municipiului Reşiţa, au fost propuse şapte proiecte prioritare, urmând ca reşiţenii să se implice în ierarhizarea acestora. Este vorba despre: Construcția unui Aquapark în zona Mociur; Modernizarea funicularului de calcar pentru reintegrarea sa urbană în scop turistic și de mobilitate; Amenajarea zonei de agrement Dealul Golului; Pregătirea Zonei Metropolitane Reșița-Bocșa-Berzovia (Faza 1); Construcția Variantei de Ocolire Reșița; Ecologizarea haldei de zgură Valea Țerovei; Dezvoltarea zonei turistice Semenic. Valoarea totală estimată a acestor proiecte se ridică la suma de 105 milioane euro.

Reşiţenii interesaţi să se implice pentru a da prioritate adevăratelor priorităţi ale urbei o pot face votând, până în 22 martie, la adresa: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk#!/0.

Adaugă comentariu