Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La sfârşitul acestei săptămâni, în perioada 22-24 iulie, sunt programate etapele a IX-a şi a X-a ale Campionatului Naţional de Automobilism Viteză pe Traseu Montan. Piloţii Lucien Hora şi Christian Nistoran vor alerga pentru consolidarea poziţiilor.

Cursele se vor desfăşura în Staţiunea Sinaia, pe singurul traseu urban din România, în lungime de 3 km, cu o diferenţă de nivel de 163 de metri. Startul se va da din faţa Cazinoului, iar sosirea este stabilită la Telegondola Sinaia, spre deliciul turiştilor care se vor afla în staţiune.

Nu acelaşi lucru îl putem spune despre cei 50 de piloţi aflaţi pe lista de înscriere, la finalul termenului stabilit de organizatori. Fiindcă ei sunt obişnuiţi să ruleze pe altfel de circuite. În plus, riscul de înregistrare de evenimente nedorite este mai mare, în condiţiile unui traseu urban.

Cu toate acestea, piloţii reşiţeni Lucien Hora şi Christian Nistoran sunt hotărâţi să urce cât mai bine, să realizeze deci timpi cât mai buni. Ceea ce ar însemna să-şi consolideze poziţiile pe care le ocupă în prezent, după opt etape. Lucien Hora este lider în clasamentul general, cu 135 de puncte, urmat de Paul Andronic, 125 de puncte, de colegul său Christian Nistoran, 97 de puncte, Cătălin Cismaru, 76 de puncte şi Sorin Iliescu, 42 de puncte.

Apoi, la Grupa D, Lucien Hora conduce cu 48 de puncte, secondat de Alin Dumitrescu, 26 de puncte. Nisto are două „fotolii“ mult mai confortabile, detaşându-se la Grupa N, 155 de puncte, urmat de Cărălin Cismaru, 117 puncte, şi Sorin Iliescu, 89 de puncte, respectiv la Juniori, cu 160 de puncte, secondat de Silviu Giui, 89 de puncte, şi Bogdan Cuzma, 67 de puncte. „Într-adevăr este un traseu mai special, ne-a declarat Lucien Hora. Dar este valabil pentru toată lumea. Deci, n-am avea nici o scuză, în cazul în care nu ne-am impune. Eu şi Christian Nistoran însă nici nu concepem să nu câştigăm. Maşinile sunt pregătite, iar noi suntem hotărâţi să mergem cât mai bine“.

Vineri, 22 iulie, este programată etapa a IX-a, iar duminică, după o zi de pauză mai mult sau mai puţin activă, cursa a X-a.

Marius Moraru

Adaugă comentariu