Caraş-Severin, Romania

Campionatul de lupte de la Resita, o reusita

Pentru că municipiul de pe Bârzava a găzduit şi ediţia 2011 a Campionatelor Naţionale de lupte libere şi lupte feminine pentru juniori. Astfel, în cele două reuniuni din zilele de 21 şi 22 mai a.c., pe cele două saltele au intrat aproape 250 de luptători, cei mai buni din România, ai momentului, cu dorinţa de a obţine „biletele“ pentru Campionatele Europene de la Zrenjanin, din Serbia. Dar şi cu gândul la Campionatele Mondiale de juniori care vor avea loc la sfârşitul lunii iulie a.c., la Bucureşti.

Şi totul a decurs perfect, aşa cum ne-a declarat prof. Vasile Puşcaşu, secretarul general al F.R. de Lupte: „Începem să ne simţim ca acasă, aici, la Reşiţa. După ce în urmă cu două săptămâni am avut Internaţionalele României, un succes deosebit, a urmat acest nou succes. Au mai fost discuţii, unele observaţii ale antrenorilor, la unele decizii ale arbitrilor. Dar, tehnica modernă a lămurit lucrurile, fiindcă s-au putut analiza imediat anumitele neclarităţi. Şi, fireşte, s-au rezolvat. După acest concurs vom trage concluziile în Biroul Federal şi vom stabili loturile pentru Campionatele Europene de lupte pentru juniori de la Zrenjanin. De unde sperăm să venim cu cel puţin două medalii, câte una la băieţi, respectiv la fete“.

Şapte medalii la lupte pentru reşiţeni

Reamintim, Reşiţa a cucerit şapte medalii la lupte, dintre care şase de aur şi una de bronz. Campionii României: Alina Vuc (48 kg), Nicoleta Ciuhurezu (51 kg), Olivia Neagu (55 kg), Sebastian Uţă (74 kg), Vlad Caraş (84 kg) şi Adam Babaioana (96 kg). Lor li se adaugă Laurenţiu Chircu, medaliat cu argint la categoria 60 kg. Aceste performanţe sunt rodul muncii depuse, de-alungul timpului, de antrenorii Adrian Dacica, Ilie Ene şi Nicolae Constantin, în cadrul secţiei de profil a C.S Municipal Reşiţa.

„Avem o dublă satisfacţie, ne-a mărturisit prof. Liliana Dacica, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin. Că toate delegaţiile au fost mulţumite de condiţiile pe care le-am asigurat, de la cazare, masă şi până la organizarea concursului. Şi că sportivii noştri au dominat, pot spune, ediţia din acest an, cu cele şapte medalii cucerite. Oficialii au apreciat eforturile noastre, şi sperăm că vor ţine cont în stabilirea calendarului din 2012, pentru ca Reşiţa să rămână în circuitul de lupte naţional şi internaţional“.

Pe de altă parte, prof. Adrian Dacica este satisfăcut de faptul că pronosticul său, de cucerire a şase-opt medalii, s-a confirmat, dar şi pentru faptul că majoritatea componenţilor Centrului Olimpic de lupte de la Reşiţa au avut evoluţii bune şi foarte bune.

Adaugă comentariu