Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La ediţia a X-a a festivalului de carnaval de la Pancevo se pun bazele unei manifestări viitoare la Reşiţa.

O echipă ce reprezintă judeţul nostru se deplasează joi către Pancevo (Serbia), unde se va desfăşura o nouă ediţie a carnavalului, sub egida FECC (Federaţiei oraşelor organizatoare de carnaval), la care Grupul de Carnaval Reşiţa participă pentru a patra oară. Alături de un nucleu de 20 de voluntari sunt invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale.

„Noi participăm la a şaptea ediţie, ca invitaţi ai autorităţilor din Pancevo, având o relaţie fructuoasă cu organizaţia de turism de acolo. Participarea noastră este legată şi de un proiect pentru promovarea turismului de ambele maluri ale Dunării pe care sperăm să-l derulăm cât mai curând. Alături de noi vor fi prezenţi reprezentanţi ai Primăriei Reşiţa, alături de care încercăm să realizăm şi un carnaval aici“, a precizat Florin Stoichescu, şeful Serviciului de Promovare Turism din cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Intenţia de a derula o ediţie a carnavalului şi la Reşiţa ar crea o premieră naţională în acest sens, pentru că, deşi au existat intenţii pentru acest lucru la Bucureşti şi chiar în municipiul de pe Bârzava în 2007, nu au avut finalitate. Câteva zeci de ţări sunt membre ale Federaţiei iar nucleul acestora este alcătuit din Croaţia, Republica Serbia şi Austria.

„Este şi va fi un câştig pentru turismul cărăşean, pentru promovarea valorilor şi resurselor în acest domeniu, pentru că sunt participanţi din toată Europa. Prezenţa noastră la Pancevo reprezintă şi un demers în acest sens“, a mai amintit Stoichescu.

Adaugă comentariu