Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Este concluzia trasă în cadrul întâlnirii membrilor Clubului Economic German Banat ce a avut loc la Reșița, eveniment considerat de importanță strategică.

Pentru că și-a făcut temele la timp, oferind date reale, concrete despre situația forței de muncă, și pentru că a pus pe roate sistemul școlii duale, profesionale, municipalitatea reșițeană a reușit să deschidă porțile investitorilor germani. Prezenți la Reșița la finele săptămânii trecute, reprezentanții Asociației Clubului Economic German Banat s-au declarat încântați de energia și deschiderea primarului Ioan Popa, care le-a oferit toate informațiile care i-ar fi interesat, inclusiv despre potențialul zonei, dar și exemple de reușită a unor investiții cum sunt cele ale Autoliv sau Spaleck la Reșița.

„Avem șansa să le prezentăm orașul, să le arătăm capacitățile noastre investiționale – terenuri, hale – și sperăm să reușim să atragem investitori germani și nu numai la noi în oraș. Sunt destul de multe motive pentru care Reșița ar fi atractivă. În primul rând avem resurse umane suficiente, care astăzi sunt în parte ocupate în Austria, Germania și pe care eu sper să le recuperăm. În al doilea rând, imobiliarul este la preț foarte bun, apartamentele se găsesc la prețuri mici, se pot face și relocări din alte zone din județ în Reșița, în condițiile în care apar investitori care pot să genereze locuri de muncă bine plătite. Și în al treilea rând, administrația locală din Reșița este una deschisă și duce lucrurile la bun sfârșit cu viteză foarte mare, suntem dinamici, suntem gata să dăm avizele într-un timp foarte scurt și să-i flancăm pe investitori, să-i ajutăm să-și găsească resursa umană necesară“.

Dacă investitorii germani s-au lăsat convinși sau nu de Ioan Popa ne-a spus chiar Peter Hochmuth, președintele clubului, căruia primarul a ținut să-i mulțumească pentru prezența la Reșița: „A fost o ședință foarte interesantă, foarte deschisă, cu cifre. Un investitor are nevoie de ele, nu poți să faci o investiție mare, de milioane de euro, dacă nu ai ceva clar în mână. Asta avem acum, avem exemple și cred că este o șansă pentru Reșița să vină mai mulți investitori, mai ales investitori buni“.